*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

onsdag 25 juni 2008

Promenad #7

Det var ett tag sedan jag skrev inlägg om mitt promenerande och det har inte heller varit lika frekvent som när jag började skriva sådana inlägg. Känner att det är dags att ta upp det 'aktiva' promenerandet igen, och med aktiv menar jag raska promenader i kängor, med benvikter och som är minst 60 minuter.

I går beställde jag en prenumeration på två nummer av Iform, en tidning som min PT på SATS tipsade mig om. Det viktigaste med prenumerationen är den bonus man får - en pulsklocka med tillhörande senasor som ska fästas runt bröstkorgen. Det kan ta upp till tre veckor att få klockan, men när den väl kommer så ska den hjälpa mig att träna effektivt.

Fram till dess får jag träna utan klocka, vilket jag då gjorde i dag. Min tanke var att promenera två timmar i kängor och med benvikter (de väger 2,5kg styck), men jag gjorde ett klassiskt misstag. Att gå i kängor är inte samma sak som att gå i jumpaskor, man måste tänka på risken för skavsår. Och i dag gick jag i vanliga vita strumpor och inte mina två-lagers vandringsstrumpor.

Mycket dumt, så efter 75 minuter och 6,8km kom jag till Brommaplan och valde att ta T-banan hem igen. Min hastighet i dag var ca 5,4km i timmen. Detta om man inkluderar den tid det tog att köpa två päron på Tempo samt inhandla plåster och sätta det på de ställen där skavsår börjat uppstå.



Ska jag ge några tips till alla som vill vandra i kängor. Börja med att bege dig ut i butikerna NU när det är REA, prata med personalen och berätta om just dina behov. Från min sätt att se så är det bättre att köpa lite för stora kängor än för små - köp aldrig kängor som känns trånga på något sätt. Tänk på att du ska gå i den kanske 8 timmar och inte bara 2 minuter i butiken.

För stora kängor är inga problem när man stoppar i ett par sulor och har vandringsstrumpor med dubbla lager tyg, strumporna må kosta 80-150kr/paret men jag lovar att det kan bli ett helveta att vandra om du inte har ett par sådana. Så chansa inte, investera i ett par vandringsstrumpor.

Mina egna kängor är rätt varma och inte direkt lämpade för sommaren tyckte försäljaren när jag köpte dem för ca 8 år sedan. Men jag har haft dem i Skottland en hel vecka under Augusti samt ute i Stockholms skärgård under högsommar. Det blir lite varmt - men det är inget man ska oroa sig för. Viktigare att de sitter skönt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...