*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

lördag 28 juli 2012

Blobba - det finns risker

Blobba - att låta sig skjutas iväg genom att en eller två personer hoppar ner på den luftkudde du sitter på är något jag skrivit om tidigare. Nu kan vi läsa om riskerna.  

I juni så tog jag in ett reklaminlägg i min blogg, om energidrycken "V". Videon visar hur en person skjuts iväg från en av hötorgsskraporna i centrala Stockholm och landar med fallskärm bland stånden på Hötorget. Huruvida filmen är 100% äkta eller inte är svårt att avgöra.

Men "blobbande" är en stor del av marknadsföringen för Energy V - som saluförs av Spendrups, men det är Eventföretaget Consept Stores som står för marknadsföringen.

Aftonbladet har en artikel (2012.07.26) om Andreas som gick förbi ett av Consept Stores evenemang i Halmstad. Där erbjöds han att gratis prova på "blobbande", och hoppet filmades av företaget. Anders skadas dock allvarligt i sitt hopp och sjätte halskotan bryts. Läkare bekräftar att det är otroligt nära att han ska förlamas för livet.

Exempel på "blobbande", har ej med artikeln att göra. 
Nu vill Andreas ha ersättning, men Spendrups hänvisar till eventbolaget som i sin tur inte lovat någon som helst ersättning (ännu). De har anmält olyckan till sitt försäkringsbolag. Enligt artikeln så har nu Spendrups ställt in allt vidare "blobbande" i reklamsyfte för den nya energidrycken.

Personligen hoppas jag att Andreas blir 100% frisk och att han får någon kompensation. Och detta ger också en reflektion om livet - det är så lätt att skada sig. Även i låga hastigheter och på låga höjder finns det risker.

2 kommentarer:

 1. Hej där vandringsman! Det var länge sen, jag saknade din blogg! (nu säkert förvarad bland favoriter!)

  Och som svar på din kommentar; absolut. Saknar själv en köksvåg, tänkte faktsikt beställa någon i någon härlig färg från internet någonstans tror jag. Super även när det kommer till det den faktiskt är tillverkad för: matlagning!

  SvaraRadera
 2. Hej själv Matilda,
  Så klart att min tanke på att köpa en köksvåg också ska innebära att den ska användas för att väga råvaror. Den tanken har nu funnits ett bra tag, men jag har inte riktigt kommit så långt i matlagning och bakande att behovet har funnits - även om jag vill dit!

  En sekundär funktion blir (som jag skrev i din blogg) att jag tänker väga min utrustning för vandring. Alla mindre saker ska vägas och föras in i Excel - efter det blir de viktiga frågorna "Är denna sak värd vikten? Och kan jag hitta samma funktion lättare?".

  SvaraRadera

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...