*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

fredag 23 maj 2014

Ett glas vin i Stockholms parker

Solen värmer oss. Det är underbara kvällar och även om jag lämnar arbetet sent så vill jag inte gå hem, utan dröjer mig kvar utomhus för att njuta. Och kanske är det så att man vill avnjuta ett glas vin på en filt nu när det är så skönt ute? Då gäller det att veta var det är tillåtet att dricka alkohol. 

Det är inte så enkelt att lägga upp en filt och korka upp en flaska vin, det är nämligen inte tillåtet att dricka alkohol på alla platser. Det gäller att känna till reglerna, och i en artikel hos DN (2014.05.23) kan man läsa vart det är tillåtet. Så ta en titt nedan innan du planerar att beger dig ut i grönskan med t.ex. kaffe och cognac eller punsch.


Här är det tillåtet att dricka alkohol när du så behagar; Berzelii park, Djurgården,  Drottningholms slottspark,  Gustaf Adolfsparken,  Gärdet, Hagaparken, Humlegården, Klipporna i Fredhäll,  Kungsträdgården, Långholmen, Tegnérlunden, Tessinparken, Ulriksdals slottspark, Vanadislunden,  Vasaparken och Tantolunden.

Och på följande platser får man ta sig ett glas mellan 7 på morgonen och midnatt; Fåfängan,  Hägerstens bassängbad, Kristinebergsparken, Kronobergsparken, Rålambshovsparken, Skinnarviksparken, Smedsuddsbadet, Vitabergsparken och Åsöberget.


För mer information, klicka på länken till Stockholms stads hemsida. Här kan du få mycket bra information, bland annat var och när det är tillåtet att ta sig en punsch till det medtagna kaffet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...