*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

söndag 18 maj 2014

Frukost med Dr. Oetker

Sommaren; den årstid som det är enklast för mig att hålla sig i form och känna inspiration till ett friskt liv. Att komma ut och cykla, ta långa promenader samt känna att dagarna inte är över även om man går till gymet efter jobbet. 

Men det gäller också att äta bra - därför var det spännande när jag fick kuponger för två gratis paket Dr. Oetker Vitalis 7 korn Supermüsli. Själv äter jag ganska stora mängder yoghurt; det är trots allt det som oftast står på frukostbordet.

Vitalis finns i sex olika versioner. Och jag valde här att hämta ut två paket av Nötter & Frön. Den må ha näst högt energiinnehåll (416 kcal per 100g) av de deras sex olika typer av müsli, men innehållet av socker är bara 2g per 100g. För det känns viktigare att hålla en låg nivå på socker när jag kan ha kontroll över det, än att få några extra kcal i mig.


Så efter att ha prövat det i två dagar nu; jag kan absolut rekommendera att ni provar det. De fanns inte på Hemköp, men på Coop - och kostar ca 35kr för 450g. Detta är inte betald reklam; utan bara att jag prövat en ny produkt som kan vara att kombinera med filen eller yoghurten i sommar.

Kom gärna med kommentarer om frukost i allmänhet, eller om Vitalis från Dr. Oetkers müsli. Vad äter ni läsare till frukost för att må bra?

2 kommentarer:

  1. Eftersom jag är en "filfreak" så hade jag stora problem med frukosten här innan jag hittade rätt. Har hittat en naturell yoghurt som är det närmaste fil jag kommer (även om det är väldigt långt ifrån!), det med hemgjord musli + te, hård macka och juice brukar vara min vanliga frukost. Och får jag inte frukost väldigt snabbt när jag kliver ur sängen är jag inte rolig alls!!!

    SvaraRadera
  2. Du har rätt; det kan vara svårt att hitta "rätt" mjölk-produkt när man är utomlands. Förut åt jag ofta filmjölk, men nu är det naturell yoghurt som är målet. Fast det blir nog en del smaksatt också.

    Numera gör vi mest hemgjord juice, så då dricks den inte på morgonen - vi har inte tid att stå och kallpressa innan vi går till jobbet.

    SvaraRadera

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...