*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

söndag 5 juli 2015

Betala Greklands skulder

Nyss hemkommen från Grekland så känner jag blandade känslor för landet. Det har varit en fantastisk semester men det är också ett land med stora skulder, som byggts upp under årtionden. Men låt udda vara jämt, och hjälp till att betala Greklands skulder genom att bidra med 3,2 Euro. 

Själv precis hemkommen från Grekland och en vecka på Santorini, så såg jag tecken på den ekonomiska krisen i landet. Bara turister kunde ta ut valfritt belopp i bankomaterna, restauranger vägrade ta betalt via kort och accepterade bara kontanter. Mer om min resa i kommande inlägg, nu till ett lite udda försök att lösa den ekonomiska krisen.

I DN (2015.07.05) kan vi läsa om den 29-åriga skosäljaren Thom Feeney, som via Indiegogo, en webbsida för gräsrotsfinansiering, vill samla in 3,2 Euro från varje Europé. Och på så sätt få pengar nog att betala hela Greklands stadsskuld.
 
Mitt bidrag på 10€.
En fantastisk utsikt från huvudorten Fira.
Att Grekland dragit på sig skulder upp över öronen under årtionden, att politiker vill sätta varandra på plats och ha en agenda som handlar om stolthet, makt och inflytande mm är bara ett kaotiskt moln av problem. Det kommer inte att skapa lösningar. Så när ett problem blivit så stort att man inte kan komma ut ur det, det är då får man hitta de enklaste lösningarna.

Besöker aktiva vulkanen Nea Kameni.
Enligt artikeln i Dagens Nyheter så skulle det räcka att varje Europé gav 3,2€, så jag satte själv in 10€ från mitt konto på PayPal. Och om de inte når sitt mål, ja då lovar Thom att han ska återsända pengarna.

Låt låt udda vara jämt, att sparka på den som ligger hjälper inte - och med ett Alexanderhugg lösa upp Greklands ekonomiska Gordiska knut.


Om du gör ett bidrag via Indiegogo, skriv gärna en kommentar nedan. Men låt oss hoppa över kommentarer om rätt och fel, samt vem att skylla på. Det får ske i andra forum.     

2 kommentarer:

 1. Jag håller helt med! Jag tycker attityden som många har att de minsann får skylla sej själva är hemsk! Nästa gång är det kanske vi som drabbas. Mycket kan ändra sig snabbt dessa dagar!

  (Läste gamla inlägg hos mej själv och hittade en kommentar från dej så nu kommer jag på besök :))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man ska stå för sina skulder. Men Grekland är ett land med problem inbyggt i deras struktur. Vi måste hjälpa dem att lösa det, och att slå dem mer på fingrarna är kanske inte rätt väg?!

   Radera

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...