*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

onsdag 26 april 2017

Hemberedskap

Vi lever i en allt mer komplex värld, ständigt uppkopplade samt därtill resandes kors och tvärs över världen. Men när samhällets funktioner inte fungerar, då gäller det att vara förberedd. MSB har informationsvideor om Vatten, Värme, Mat och Kommunikation - ta en titt och förbered dig.  

Som fd aktiv i Civilförsvaret, friluftsmänniska och resande över världen, vet jag hur viktigt det är att vara förberedd med kunskap och utrustning. Samt hur lätt man hamnar i problem, om funktionerna man är van vid fallerar. Därför tycker jag du ska ta dig tid och förbereda dig, varför inte använda helgen till att tänka igenom säkerheten?Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB) har producerat ett flertal filmer som ligger uppe på deras YouTube-kanal. Ta dig tid att inspireras och öka dina kunskaper.

Hemberedskap - VattenHemberedskap - VärmeHemberedskap - MatHemberedskap - KommunikationI vintras så tog jag själv ett första steg för att öka säkerheten hemma, jag köpte en brandsläckare till hemmet. Nu har jag planer på att köpa mig en vev- och solcells-driven radio med lampa och uttag för att kunna ladda upp mobiltelefoner. Därtill kärl för dricksvatten mm. Mer om det i ett kommande inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...