EuroBonus

SAS EuroBonus - är du medlem och kopplar på ett MasterCard så har du stora möjligheter att få bra erbjudanden. Nu så samlar jag information om flera av de fördelar som finns. Här kan du få tips om hur du optimerar dina poäng inom EuroBonus.  

Vi konsumerar alla mat, olika tjänster och resor i någon omfattning. Och jag har bestämt att använda SAS EuroBonus som bonusprogram för att kunna optimera antalet poäng och fördelar. Ibland så finns det andra flygbolag som erbjuder bättre fördelar - då flyger jag med dem. Samt så är det viktigt att inse att man ska utnyttja erbjudanden om man behöver dem, inte bara för att det är billigt eller ger poäng.


EuroBonus
Bonusprogrammet ger poäng vid flygningar med SAS och Star Alliance, samt bokning av hotell och hyrbil. Det finns därtill ett stort antal butiker på webben som ger poäng, samt olika kampanjer de har tillsammans med sina partners - bl.a. Fortum, Coop, Preem, Trygg Hansa mm.

Läs mer: http://www.sas.se/eurobonus, se även nedan.


EuroBonus +Deal
De mer exklusiva upplevelserna finns hos SAS EuroBonus +Deal, med rabatter upp till 70% samt bra extra bonuspoäng. I detta segment finns oftast erbjudanden inom hotell, restaurang, caféer, skönhetsvård, spa, heminredning. Erbjudandena är utvalda från kriterierna Exklusivitet, Varumärken och Det ljuva livet.

Läs mer på: https://eurobonusplusdeal.se


EuroBonus - MasterCard
En möjlighet är att koppla sitt EuroBonus till ett MasterCard, American Express eller Diners Club. Själv har jag valt att ha ett MasterCard. Det innebär att du får bonuspoäng för alla inköp du gör, inte bara flygresor utan även storhandlande på Hemköp eller när du köper biobiljetter och popcorn en helg.

Om du nu köper något som i sig själv ger bonuspoäng, så får du poäng två gånger - först bonuspoängen och sedan poäng beroende på priset. För MasterCard får du 10 poäng för varje 100kr du handlar för. Jag har tidigare bloggat om detta.

Läs mer på: http://www.saseurobonusmastercard.se


MasterCard - Priceless
Om du skaffar dig ett EuroBonus MasterCard så kan du även registrera dig hos Priceless Cities, en förmån endast för dig med MasterCard. Detta har inget med EuroBonus att göra, men är en förmån du inte ska glömma bort. Du kan dra förmån av en mängd erbjudanden i städer över hela världen; beställa biljetter, äta på de bästa restaurangerna mm.

Läs mer på: http://www.priceless.com/stockholm


EuroBonus Shops 
Som nämndes ovan så får man extra poäng, om man är inloggad på EuroBonus, när man besöker ett ett flertal olika web-shopper. Nedan ser ni vilka det gäller.

Själv har jag handlat från Adlibris hemsida för många år sedan, men kan inte säga hur de fungerar i dag. Något som sticker ut är att man får hela 110 poäng hos Batteriexperten för varje 100-lapp man spenderar.

Hos dessa företag kan man nog hitta en del saker, har använt mig av det första och sista. Men inte de andra. Ska du handla kläder finns det många butiker, titta både på utbud och antal poäng man får.  

Bland dessa företag så är mina egna favoriter DesignOnline och Ecco. Och de har rätt bra extra poängutdelning också. Köper du ett par skor för 1,200kr så får man 792 poäng. Dustin ger inte så många extra poäng, men de kan ha bra saker. 

Att handla blommor till sin fru eller flickvän, samt få 54 poäng för varje 100-lapp är ju ett bra deal. Eller varför inte köpa blommor till din man eller pojkvän? Jag gillar orkidéer. 

Har inte besökt någon av dessa web-shoppar, men känner ju igen några av dem. Är inte en person som köper hem kläder på test, för att returnera dem om de inte passar. Är du precis som jag; prova i butik och beställ sedan till bästa pris.  
Här finns det också möjlighet att dra in poäng. Har flugit ballong via liveit, och det var skoj. Ska man göra en speciell aktivitet som den kommer det också att kosta, så varför inte se till att få extra poäng?  
Har inte prövat någon av dessa handelsplatser. Om du använder dem, se till att vara inloggad på EuroBonus innan du går in och handlar - så att du får bra bonus.
Har handlat någon gång hos Outnorth, och med 82 poäng för varje 100-lapp så ger din uppdatering av friluftsutrustningen ett litet extra bidrag på poäng-kontot. 
Inte besökt någon av dessa på länge; men Royal Design är en web-shop som jag besökt förut. Har för mig att de har en del riktigt trevliga saker. Och 54 poäng per 100-lapp är inte helt fel.  

Använt Storytel, och det är en trevlig tjänst. Men har ingen erfarenhet av någon annan web-shop. Tipset är dock att du tar och tittar igenom även de okända, kanske hittar du en ny favorit?  

Inte heller dessa butiker har jag besökt. Tänk på att det viktiga är inte att köpa för att få poäng, utan att när du verkligen behöver något optimerar dina rabatter och poäng. Kloka val kan efter ett tag ge dig möjligheten att betala en resa eller hotellnätter med SAS EuroBonus poäng. 

Zalando är det många som använder; dock ej jag. Men ska man ändå köpa kläder från dem, se till att logga in på SAS EuroBonus och välj länken från deras sida till den butik du vill handla hos.


EuroBonus - partners
Förutom att få poäng genom att shoppa online så kan man utnyttja deras olika partners. Hos dem kan du köpa mat, bensin, tidningar, elektricitet mm och få poäng. Detta är bra möjligheter att få en större mängd poäng kvickt, titta igenom vilka erbjudanden som finns och som passar dig.
Själv har jag bland annat utnyttjat Bjurfors; en av deras mäklare kom och värderade min lägenhet gratis - gav mig 5000 poäng. Prenumererade på Dagens Industri under en månad till bra pris, gav 2000 poäng. Har tittat på en film via film2home, tjänade in 1000 poäng. En nyhet är även att man kan flytta poäng från Coop till EuroBonus; det är något jag ska undersöka närmare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...