*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

STF Stockholm

Svenska Turistföreningen i Stockholm är under utveckling. Med nya krafter arbetar de hårt för att förnya, förbättra och förnöja för nya och gamla medlemmar.

Själv är jag med på ett hörn och hoppas att du som läsare av bloggen även tar till dig vad STF kan erbjuda. På den här sidan kommer det viktigaste gällande kretsen STF Stockholm att redovisas. Börja med att besöka (och Gilla) deras sida på Facebook. Där har du en kontaktväg direkt in i styrelsen, som kan svara på frågor eller ta emot önskemål om att de ska ordna aktiviteter.

Historik och föreningsidé
STF grundades 1885 i Uppsala som en ideell förening för att främja turism i Sverige. Sedan dess har föreningen växt till omkring 300 000 medlemmar. ”Upptäck Sverige” är det genomgående temat för föreningens utbud av natur- och kulturturism.

I verksamheten finns nära 400 vandrarhem, hotell, fjällstationer och fjällstugor i väglöst land i de svenska fjällen. Lokalt ordnas aktiviteter i 84 lokalföreningar (kretsar) och internationellt samarbetar STF med vandrarhemsorganisationen HI Hostels.

STF är en medlemsorganisation med det övergripande syftet att främja svensk turism och sprida kännedom om vår natur och kultur. STF ska vara bäst på natur- och kulturupplevelser i Sverige. Verksamheten ska vara baserad på långsiktig och hållbar utveckling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...