*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

söndag 24 april 2016

Snorkling på Santorini

När jag och min fru besökte Santorini med charter genom Apollo så valde vi att göra tre utflykter. Här berättar jag om Snorkling. En spännande upplevelse som visar Santorini under ytan. 

Navys Waterworld - det är dykcentret som ligger i Kamari på Santorini, och det var genom dem vi fick den tredje utflykten under vår charter. Det var i juni 2015, dvs det var nästan för ett år sedan vi var i Grekland. Men det var en så givande upplevelse så att jag vill dela den. 


För den som snorklat förut så är en tur med Navy Waterworld inte någon stor utmaning. Själv har jag snorklat lite i Egypten, Grekland och Thailand, men är inte så erfaren. Även min fru som inte är van att snorkla tyckte att detta var en mycket givande utflykt. Så vi kan bägge rekommendera denna utflykt, för de som har vana av öppet vatten och är relativt goda simmare. 

För man ska ha klart för sig, man snorklar i öppet vatten - att simma där vågorna slår in mot klipporna tar på krafterna. För att få ut maximalt av utflykten och orka så ska man minst ha en medelgod fysik och god vattenvana. En vattentät videokamera är också ett bra tips. 


Vädret styr utflykten, allt anpassas till vindarna och vågorna under dagen. Tänk på att dåligt väder kan hindra utflykten, så boka den i början av din tid på Santorini. Så du kan åka en dag med bättre väder. 
På varje snorklings-tur så är det två guider, en som ansvarar för båten och en som kommer med i vattnet. Vi hade en svensk tjej som ansvarig i vattnet, vilket kan vara bra att veta om ni känner att ni vill ha någon svensktalande ansvarig med på snorklingen. Gå gärna in på Navy Waterworlds kontor och fråga vilka som jobbar när ni tänkt snorkla.


Mitt livs bästa snorkling var i Röda Havet, där var det verkligen fullt av liv och rörelse. Men i dag så vill jag inte åka tillbaka till Egypten, det känns inte så prioriterat med tanke på oroligheterna i landet. Men visst, jag skulle älska att åka tillbaka och snorkla - samt se pyramiderna.

Snorklingen på Santorini var spännande, det skedde i öppet vatten och att simma fram längst öns klippor var dramatiskt. Men så mycket fiskar och liv såg vi inte. Visst dök det upp några stimm småfisk eller några lite större fiskar, som var fina att se.Här är några av bilderna från snorklingen på Santorini. Hoppas att de inspirerar och får dig känna dig sugen på att bege sig ut i vågorna. Utifrån vår grad av äventyrarhet så var detta tillräckligt spännande för en charterutflykt.

Först jag, sedan hoppar frun ner i vattnet. 
Tar mig en titt vad som finns på på botten. 
Vågorna går höga mellan klipporna. 
Klippan har fått namn efter ... Bart Simpson så klart. 
Frun på äventyr under ytan. 
Vi snorklar på tre olika platser längst ön, och är ofta de sista upp i båten. 


Efter ca tre timmar så var det dags att åter ta sig upp i båten, och bege sig hem. Med en liten grupp i en snabb båt så kunde våra två dykguider ta oss till tre spännande och vackra platser. Detta var inte bara snorkling, det var också ett äventyr och en en möjlighet att se Santorini från havet.

Övriga inlägg om vår charter till Santorini.
[Med Apollo till Santorini]
[Nea Kameni - vulkanvandring]
[Santorinis Pärlor]


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...