*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

lördag 14 maj 2016

Björnturen 11-12 juni (Aktivitet)

Skulle du vilja komma ut på två dagars vandring, men inte riktigt vet hur du ska göra? I så fall kan Naturkompaniets Björnturen vara något för dig. Vandra i grupp under organiserade former, längst Sörmlandsleden söder om Stockholm. 

Björnturen är en organiserad vandring längst Sörmlandsleden på en eller två dagar, som sker den 11-12 juni. Detta är en bra möjlighet för den som inte är så van vandrare, att komma ut i skogen ihop med andra entusiaster. Eller varför inte för alla som vill ta chansen att komma ut och möta andra som delar samma intresse.


Björnturens hemsida så finns all information, nedan ett litet utdrag.
" Den längre sträckan första dagen (ca 24 km) startar i Tyresta By och följer Sörmlandsleden genom Tyresta Nationalpark, först på breda stigar i granskog, efter hand smalnar det av och bär upp på hällmarker och tallskog med små sjöar. Bland annat passeras Årsjön med sina stenhällar som bjuder in till en paus och kanske även ett dopp. Vandringen bjuder på några rejäla backar både upp och ner. Även efter du passerat genom nationalparken fortsätter leden på fina stigar i mestadels skogsmark. Efter ca 12 km är du framme vid Alby Friluftsgård som även är startplats för den kortare vandringen (ca 12 km). "
I dagsläget har jag inte tagit något beslut om jag ska anmäla mig eller inte, sommarens planer är ännu väldigt vaga. Kanske kan jag dra ihop några vänner att följa med på halva vandringen?! Någon som vill följa med på dag två (ingen övernattning), en dags vandring på ca 12km.


Eller har jag någon som vill gå två dagar och övernatta ute? I så fall har jag det mesta av utrustningen som behövs. Inget tält, men med en tarp och bra sovsäck så överlever vi. Vill du bli inspirerad: läs alla inlägg på bloggen "taggade"med Sörmlandsleden.

1 kommentar:

  1. Det här tycker jag var ett riktigt bra initiativ av Naturkompaniet! Säkert en lagom push som många kan behöva. Jag jobbar hela den helgen, och att ändra sommarschemat är för sent, så för mig blir det inget (i år). Men passar det bättre nästa år ska jag fundera på att gå. Kan vara roligt att träffa andra vandringsintresserade.

    SvaraRadera

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...