*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

lördag 10 januari 2015

Filmen "Wild", vinn biljetter

I veckan så gick jag på en förhandsvisning av filmen Wild, som baserar sig på en bok av Cheryl Strayed. Det handlar om hur en kvinna beger sig ut på Pacific Crest Trail (PCT) för en långvandring. Nu berättar jag lite om filmen, samt ger dig möjligheten att vinna biljetter till filmen! 

Efter att ha sett förhandsvisningen av filmen Wild (IMBd) så skulle jag gärna lite kort skriva om den, ge lite egna tips om vandring utifrån min egna erfarenhet samt så klart dela ut fribiljetter till er som vill delta i en liten tävling. Läs längst ner och delta genom att skriva en kommentar.

Från filmen: Wild. FOTO: Twentieth Century Fox
Filmen handlar om Cheryl (Reese Witherspoon) som växer upp i en familj med många problem, men också en mamma som har så mycket positiv energi trots alla sorger. Efter att livet kraschar utsätter sig Cheryl för en livsstil som är skadlig för henne; kombinationen av alkohol, droger och män gör att hon till slut vill bryta med med allt. Och hennes fokus blir Pacific Crest Trail.

Visst är filmen full av händelser som man känner igen från andra filmer. Men helt ärligt, jag känner igen en del av dem från mitt egna liv också. Jag har haft en för tung packning och fått blåmärken, samt även haft kompisar som hade problem med olika kombinationer av överkonsumtioner. Filmen visar helt enkelt hur livet kan vara - från det tragiska till det komiska.Hur är det så att vandra - kortare eller eller längre sträckor?  

Jag började själv att vandra som vuxen, och för mig var det något som kom väldigt plötsligt. En lördagskväll bestämde jag mig att gå på Sörmlandsleden och 22-tiden på kvällen chattade jag med en kompis och skrev "i morgon möts vi vid starten kl 10:00". Det var så det började.

Mitt första inlägg i bloggen handlar om hur jag och två kompisar gick längst Sörmlandsleden på Nationaldagen 2008. Bilden är tagen under den vandringen.


Att vandra kortare sträckor kan vara helt underbart; känna sommarens värme och höra djuren i skogen. Eller få kämpa i snön och regnet innan man hittar en varm och torr plats där man äter sin mat. För att sedan ta sig hem och njuta av att ha kommit iväg från tv-soffan.

När man börjar att vandra lite längre, låt oss säga en vecka - då kommer man snart in i ett annat mentalt tillstånd. Själv är jag ingen långvandrare, mina längsta äventyr handlar om veckolånga vandringar på Kungsleden, West Highland Way i Skottland och El Camino de Santiago i Spanien. Men att vandra en vecka eller längre, så börjar en härlig process - du blir allt mer ett med vägen. Jag tänker inte försöka beskriva känslan; du ska uppleva den själv.

Alla är olika, har olika mål och behov. Det är inte "bättre" att vandra långt. För det handlar om att uppnå det man själv vill och just nu har möjlighet till. Så tänk till lite - vad vill du? Och saknar du erfarenheten, börja smått och lär mer genom t.ex. STF och Friluftsfrämjandet.

Att resa i stort och smått är utvecklande, nedan några bilder för inspiration (Badar i kallt vatten på Azorerna, två bilder från Kungsleden, dimma i Pyrenéerna samt avklarat vandring i Skottland) och sedan kommer tävlingen - vinn biljetter till filmen "Wild".

Vinn fribiljetter! 
Mina kontakter gav mig inte bara möjligheten att få se filmen, de såg också till att ge mig fem fribiljetter som ska lottas ut. Fribiljetterna byts mot biljetter på bion, och gäller i hela Sverige. Tävlingen går till enligt följande:

 1. Hitta svaren på frågorna A, B & C nedan. 
 2. Skriv svaren som en kommentar nedan (ett försök). 
 3. Jag kontrollerar ditt svar.
 4. - Är svaren rätt så vinner du (se punkter 6-8). 
 5. - Är svaren fel så får du börja på punkt 1 igen. 
 6. De som svarat först i tidsordning vinner.
 7. Biljetterna skickas via brev. 
 8. 1:a Pris = tre biljetter, 2:a Pris = två biljetter. 

Fråga A
Jag har varit i Colombia och där provat på att äta och dricka olika saker. I fråga A vill jag att du ska namnge två - frukt, maträtt eller dryck.

Som hjälp har du fyra länkar till olika inlägg i min blogg, du hittar svar i minst en av dem. [A1], [A2], [A3], [A4].  

Fråga B
Jag har vandrat en del av El Camino de Santiago. I fråga B vill jag att du ska namnge platsen där pilgrimsleden börjar (enligt den definition jag använder). 

Som hjälp har du tre länkar till olika inlägg i min blogg, du hittar svar i minst en av dem. [B1], [B2], [B3].  

Fråga C
Jag har varit runt och rest en del, när jag besökt ett land/område för första gången så kommer dess flagga upp i bloggen på vänster sida. I fråga C vill jag att du skriver hur många flaggor det är. 

Som inspiration för resande och vandring så länkar jag till tre favoriter. [Långhelg i Paris], [Vandring i Dolomiterna], [Vandring på Kungsleden].  

Exempel på hur dina svar kan se ut. 

Fråga A: Banan & Hamburgare.
Fråga B: Madrid.
Fråga C: 5

Tack till: Mandel Consulting, IcelandAir, Atlantic Link.

8 kommentarer:

 1. Någon gång ska jag testa det där med att göra någon längre vandring. Det är ju fortfarande så att det är alperna som drar lite grann sommartid, så vi får väl se... Filmen låter onekligen klart sevärd, däremot är det väl ingen större ide för mig att försöka vinna biljett till den eftersom jag inte vet när jag kommer att återvända till Sverige den här gången.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marina, jag är glad att du följer min blogg. Hoppas att jag kan ge läsvärda inlägg, även om jag inte är resande och äventyrare på heltid. Utan att det är en hobby. :-)

   Och jag tror absolut att du klarar av att vandra i Alperna under sommaren. Och efter att jag vandrat i Dolomiterna i norra Italien, jag är också sugen på Alperna. Under 2015 blir det mer Europa i mitt resande.

   Radera
 2. A. Lulo och björnbärsjuice
  b. Franska byn saint pied de port
  c. 21

  Nu hoppas jag jag var tillräckligt snabb. Och har alla rätt. Isåfall ska jag ge biljetterna till min syster i sverige:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var snabbt nog; du har tagit hem första priset. Se till att maila namn och adress till din syster så skickar jag tre biljetter till henne. Detta inlägg har haft 60 besök i dag, men du är den första som ville tävla.

   Till alla er andra. På fråga A så kräver jag nu att ni ska komma med andra svar än vad "Scottish Moments" har angivit. Annars blir det för enkelt. :-)

   Radera
  2. Tack! Vad roligt! Då blir min syster glad!
   Jättekul!

   Radera
 3. A) Guanabana och Arepa de choclo
  B) Sant pied de port
  C) 21

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se där, det här var ju enkelt - vi har vår andra vinnare. Använd kontaktformuläret till vänster; skriv namn och adress så skickar jag två biljetter till dig).

   Radera
 4. Då har jag fått två vinnare; dvs alla biljetter är nu redo att skickas och därmed är tävlingen stängd. Tack till alla som besökt och läst min blogg under tävlingsperioden.

  SvaraRadera

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...