*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

fredag 14 december 2012

Gokart i Kista

Snön yr utanför fönstret, det är december och man vill gärna värma sig med ett glas glögg hemma. Men det finns andra saker att göra; du kan ta med vänner till Kista utanför Stockholm och kör gokart. 

Redan tidigare har jag varit på O'Learys i Kista galleria för att bowla och äta mat, men nu har de öppnat en gokartbana i källaren under gallerian. Så i veckan var det dags att pröva två nya saker; först att pröva den nya inomhusbanan med eldrivna gokarts, sedan att få pröva JOBO:s kamera JIB 4 som jag nu haft i mina händer ett tag.

Bild tagen från O'Learys hemsida. 
Vi var sex stycken kollegor som samlades efter jobbet mitt i veckan, vi var nog lite trötta och kanske ville någon bara gå hem och lägga sig på soffan. Man kanske också undrade någon om två lopp på ca 8 minuter var värda de 2x150kr som det kostade att köra.

Men mycket snart släpptes tvivlen, ratten greppades och vi alla blev helt fokuserade på den upplevelse som vi nu var del av. För det kändes verkligen som att vi inte bara körde in på banan i en gokart, i alla fall jag kände att jag blev en del av hela upplevelsen.


Kortare sekvens från första loppet, inspelat ljud. 

Vårt upplägg var att vi i kvalificeringen alla körde på tid, antalet varv eller vem som kom först i mål var inte relevant. Under åtta minuter fick man åka precis som man vill, och det är det snabbaste varvet som avgör placeringen i den kommande finalen.

Och eftersom jag nu utvärderar en HD videokameran JOBO JIB 4 så hade filmades de två loppen. Nu var gokartens stötbågar för kraftiga för att fästet skulle passa, så kameran tejpades med silvertejp på karossen framför ratten. Det kan vara hackigt att se videon via bloggen, originalet ligger på YouTube. Välj kvalitet 1080 HD.


Finalen i sin helhet, med musik pålagd i efterhand. 

För några var det första gången, för mig var kvalificeringen det tredje heatet bakom ratten på en gokart. Tidigare i år körde jag två heat utomhus på en svensexa. Men resultatet blev inte så dåligt, min tid var den tredje tiden bland kollegorna. Och i kvällens andra drabbning ställde vi upp till start efter den bästa tid som vi körde tidigare. Här är det 15 varv som gäller - först som kommer i mål vinner.

I slutet av första varvet tar jag mig upp på andra plats men blir i nästa kurva påkörd bakifrån och snurrar. Smått sur tar jag upp jakten, efter att alla de andra passerat mig. Och på det sista varvet hinner jag åter upp samma kollega som jag passerade i början, denna gång låter jag mig inte överlistas. Jag trycker ut honom i en kurva och kör vidare mot en andra plats i finalen.

Att köra ett heat kvalificering med varvtider och sedan en final där först i mål gäller kostar 300kr och tar ca 30 minuter med alla förberedelser. Och det är så värt det - kan rekommendera detta för de flesta. Även de två av mina kollegor som inte kört förut var mycket nöjda.

6 kommentarer:

 1. Såg kul ut! Var det störande med de blinkande lamporna och skärmarna?

  SvaraRadera
 2. Nej - jag har hade inga problem med det blinkande ljuset. Det gav allt en skön tv-spels känsla. Jag var helt fokuserad på banan och vilka jag hade framför mig.

  Undrar dock om det hade varit häftigt med en backspegel så man kunde ha bättre kontroll vad som händer bakom sig.

  SvaraRadera
 3. Hej, lite nyfiken på hur ditt omdömme låter om jib4:an?

  SvaraRadera
 4. Hej Patric,
  Här hittar min utvärdering av denna HD Videokamera. Önskar att jag kunde ha använt den lite mer, samt att jag haft mer erfarenhet av andra kameror för att kunna jämföra.

  Mitt omdöme är i enkelhet; JIB4:an duger utmärkt till mina behov. Och gör man bara aktiviteter där den används så är den ett bra köp. Lämna gärna egna kommentarer, här eller på inlägget för min utvärdering.

  SvaraRadera
 5. Vilket är bäst att ta Mini GP eller 2 gånger 8 minuter?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,
   Nu var det ett tag sedan jag var där och körde. Men jag föredrar att ta Mini GP. För det är när man kör två gånger, och den första gången handlar om att få start-placering och den andra avgör vem som vinner. Eller hur?

   Radera

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...