*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

söndag 6 maj 2012

Vårvandring med STF (Aktivitet)

Söndagen den 13 maj så ordnar STF en vandringshelg - Gröna Kilarnas Dag. Och den "gröna kil" som jag nu ordnar en vandring i är naturen längst Mälaren ute i Järfälla. 

Vi träffas på perrongen vid Bro Pendeltågstation, vid 10:00 på morgonen. Ett pendeltågen kommer in 9:44 och det kommer jag att komma med. Jag bär en blå tröja med STF:s emblem.

Det kostar 20kr som medlem i STF, och 40kr som icke medlem. Ta med medlemskort, kontanter och ha jämna pengar - tack. Man måste inte anmäla sig, men se Facebook. Arrangemanget finns även på STF:s aktiviteter i Stockholm.


Denna dag ska vi vandra ca 21km på Upplands-Bro leden, mellan Bro och Kungsängen. Det blir en heldag mellan 10 och 17, så räkna med att gå ca 3km per timme. Några kortare pauser och lunch är inräknat under dagen.

Vi börjar med att gå längst öppna fält och gör en avstickare från leden till ett fågeltorn, för att se ut över Ryssviken. Här är en kopp te och frukt lämplig förtäring. Men det kan inte bli någon lång paus. Vi fortsätter sedan genom områden där det ofta går får och kor på sommaren, innan det är dags för att komma in i en härlig hällmarkstallskog. Här finns det en del stigningar.

Framåt 14-tiden äter vi sen lunch vid Fröluns friluftsområde, där det finns bänkar mm. Härifrån så ökar vi takten och stannar nog endast en gång, en paus vid Asker där det finns gamla stenrösen. En behaglig rastplats i solsken. Vi avslutar vandringen vid pendeltåget i Kungsängen.

Medtag mat för lunch, fikapaus och lite snask. Termos med varm dryck och vattenflaska. Sittunderlag och regnkläder. Kängor eller kraftiga skor, extra strumpor om det blött. Risk för lite vatten i vissa områden, även om det såg rätt bra ut när jag har varit och tittat i förväg.

Vi kan tänkas behöva kliva över boskapsstängsel vid något tillfälle. Det finns så klart "trappor", men du måste kunna klara av detta. STF tar inget ansvar för din säkerhet, min roll är att hålla ihop gruppen och hjälpa så mycket jag kan. Alla medlemmar i STF är försäkrade i IF.

Vi ses på söndag ...

Edit: (2012.05.08)
Pendeltågen mellan Spånga och Bro kommer att vara stoppat under söndag morgon. Detta kan påverka din resa till vandringen. Men vid 9-tiden på morgonen ska det komma igång igen. Läs mer på SL:s hemsida, för pendeltågstrafiken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...