*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

fredag 20 juni 2014

Kaffee Express Colombia

För er som följer min blogg så står det klart att jag skriver en del om Colombia, och nu kommer ett tips för er som bör i Stockholm. Kaffe Express Colombia som ligger söder om Stockholm i Hökarängen är en kombination av restaurang, fik och butik. 

För ett tag sedan var jag med vänner för att äta lunch på Kaffee Express Colombia i Hökarängen. Det är en ganska enkel plats i det lokala centrumet, med en butik och kaffe mot torget samt ett inre rum där man kan få mat serverad.

De har ingen egen hemsida, de finns dock omnämnda på Yelp.

En snabb titt och jag kan se att de säljer kaffe av märket Matiz, tvål av cocos, panela, mazamorra och milo mm. De har också kylda drycker som Pony Malta.

Vet du inte vad dessa produkter är? Kolla in dem; panela är soker från sockerrör, mazamorra är ett pulver som kan blandas med mjölk för att göra en dryck. Milo är behandlad majs, som fungerar som snacks.

Min lunch blev en rejäl måltid, nämligen en tallrik bandeja paisa - som enkelt förklarat betyder "tallrik för en person från Paisa-regionen". Som ni kan se; det är en rejäl måltid med bönor, ägg, köttfärs, fläskkött, patacon (friterad matbanan) och så klart en arepa.

Bandeja Paisa - en måltid för den hungrige. 

För mig är kaffe starkt förknippat med Colombia, och jag kommer senare att komma med kaffe-provningar av de märken som kan köpas i Sverige. Så ni får bra tips om vad som ska köpas. Här har vi en kopp svart kaffe i en tunn kaffekopp, klassiskt snitt som  som öppnar sig. Vilken kan vara bra när man vill bedöma klarheten i kaffet.


Använd kartfunktionen på Yelp och hitta hur du ska hitta till Kaffe Express Colombia. Det är klart värt ett besök i sommar om du vill ha en rejäl lunch, eller bara en kopp bra kaffe.

Kaffe Express Colombia är värt ett besök, här ligger det!! 
Har du några egna tips på butiker eller restauranger som säljer produkter från Colombia så får du väldigt gärna lämna en kommentar här. 

2 kommentarer:

 1. Hej!!! Vilken intressant blogg! Det finns en affär där de säljer produkter från Colombia, den här är webbsidan www.latinprodukter.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,
   Tack för din kommentar. Och visst har jag handlat hos dem, både på hemsidan och direkt i deras lilla butik.

   Titta gärna runt i min blogg, du hittar flera inlägg från Colombia. Och när jag får tid, så kommer även inlägg om mitt besök i Panama.

   Radera

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...