*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

söndag 26 september 2010

Vandring Bro till Kungsängen

Det var en helg i september när Mattias, Markus och William träffades i Bro för att vandra. Under morgondagen var det viktigaste att rösta, men i dag var det ca två mil längst Upplands-Broleden som gällde.

Det har hänt till och från att vi gått på leden tidigare, det kan ni läsa om här och här.

Luften kändes lite kylig men det var en härlig dag och med all den nya utrustning så var livet lättare, varmare och bekvämare.

Nu var min vän från Skottland med; William - The Bear. Som för övrigt har en egen fan page på Facebook.

Förutom att gå själva leden så finns det en plats som man bör besöka; fågeltornet vid Broäng-arnas naturreservat. Det innebär en extra runda, men det är en väldigt bra plats för en första vila och lite mat.

Fågeltornet ligger i de västra delarna och man ser ut över Ryssviken. Andra mycket bra platser att ta rast på är ängarna vid Gran- och Bockholmen, där det finns några stora trädstamar att sitta på. Samt vid grillplatsen Frölunda friluftsområde, där det finns flera bänkar och vindskydd, möjlighet till grillande samt att jag tror det finns mulltoa. Efter det finns det få bra platser att ta rast på, den bästa bör nog vara vid Asker. Där finns två stora stenrösen från bronsåldern, mycket mysig rastplats (dock inga bänkar eller vindskydd) i solsken.

William spanar från Fågeltornet vid Ryssviken.

Det finns ännu ett fågeltorn i slutet av vandringen vid Tibbleviken, ca 1.5 km från Kungsängen. Här är det inte lika väl uppmärkt, det gäller att titta efter så att man går rätt och inte hamnar ut i vassen. Här finns dock inget tak och inga bänkar som vid Ryssviken. I händelse av regn kan man dock sätta sig under själva tornet, det skyddar lite.

Enligt skyltarna är det 19,3 km men om man inkluderar det första fågel-tornet kommer man nog upp i 21 km. Och det är alldeles lagom för en dagsvandring med lätt packning. Denna gång gick vi rätt sakta och hade flera längre pauser. Tror det tog ca 7,5 timme vilket ger en medelfart under dagen på 2,8 km/h om man inkluderar raster (vilket vi alltid gör).

2 kommentarer:

 1. Trevlig blogg! Jag har ganka nyligen börjat lite smått med friluftsaktiviteter och har vandrat och tältat någon natt tillsammans med en vän och våra hundar. Jag håller på att sluta röka, så att vara ute i naturen hjälper sannerligen till. Jag ska hålla koll lite mer på din blogg och använda den som inspiration och - inte minst - tips om leder att njuta av. ;)
  Kolla gärna min offentliga sluta-röka-blogg på Vårdguiden. (länk på startsidan vardguiden.se).
  20-22/7 ska vi ut i två dagar och två nätter. Om du har något bra tips förutom Upplands-Broleden (vi bor i Bro), där man även kan fylla på vatten och tälta problemfritt, så ska jag länka till din blogg i något av mina kommande inlägg.
  Tack för underhållningen. Mvh Åke Holm

  SvaraRadera
 2. Hej Åke, skoj att du tyckte att det fanns intressanta saker att läsa. Just sådana inlägg gör att jag anstränger mig extra mycket att skriva bra.

  Har skrivit lite tidigare om kortare vandringar på den sidan om stan ....

  Säbysjön

  Kalhäll till Kungsängen

  Vandring i Upplandsbro


  Du kan alltid gå in på STFs (Svenska Turistföreningen) hemsida och se vad som händer. Att bli medlem är inte så dyrt och det finns en del aktiviteter. Troligen ska jag hålla i en själv fram över. Här är länken till Stockholmskretsen ...

  STF Stockholm

  Och glöm inte att komma tillbaka ofta och titta här, snart kommer vi att ha en tävling där det delas ut termosar mm från Primus.

  Lycka till med sluta-rökandet och välkommen ut i skogen. :-)

  SvaraRadera

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...