*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

söndag 18 januari 2015

Pisa & Tåg i Italien

I somras var jag i Italien och reste mellan flera städer med tåg. Här ett inlägg om Pisa och att åka tåg i Italien.  

Det var vår sista dag i Florens innan det var dags att ta kvällståget till Rom. Vi packade väskorna och lämnade dem på hotellet innan vi begav oss på en dagsutflykt med tåg till Pisa. Tanken var nämligen att det lutande tornet bara är värt ett kort besök. I detta inlägg; läs om att åka tåg i Italien och Pisa.

Det lutande tornet i Pisa. 
Åka tåg i Italien
Att åka tåg i Italien med Trenitalia är förvånansvärt enkelt. De flesta resor kan du boka via Internet hemma i Sverige och printa ut biljetten, du visar bara upp dem till konduktören på tåget.

Om du däremot köper biljetter med ditt bankkort i en automat på stationen, så måste du hålla ögonen öppna efter de små gröna apparaterna på perrongen - där du aktiverar din biljett. Vi köpte biljetter på detta sätt två gånger; dags-turen till Pisa samt från Rom till flygplatsen.

När vi väl kom tillbaka till Florens var det sent eftermiddag. Så vi hämtade ut väskorna från hotellet, och gick till stationen.
Kom ihåg mitt mantra; Bo alltid nära tågstationen. Mellan Florens och Rom åkte vi Business-class på Trenitalia, det var inte alls mycket dyrare än vanligt. Det var väldigt bekvämt, och lite snacks och kaffe ingick i priset. Det är helt ok att ta ett kvällståg från Florens till Rom.   

Att besöka Pisa
När man kommer in med tåget till Pisa från Florens så har man en bra bit att gå, det lutande tornet ligger på andra sidan staden. Titta efter skyltar, eller följ strömmen av turister. Man kommer att gå längst en stor shoppinggata.

Pisa är så klart mer än tornet, det ligger historiska byggnader i området. Det kan dock vara långa köer, och det krävs biljetter - så se till att titta på Internet i förväg. För oss var detta dock inte ett alternativ denna gång.


Vi valde att inte köpa biljetter och bege oss upp i tornet, det räckte gott och väl att komma dit och titta på allt. Det var rätt skönt att ha en mer avslappnad vilodag efter intensiva dagar i Venedig och Florens. På kvällen åkte vi vidare till Rom med många aktiviteter inbokade.

För mig var Pisa bara en liten dagsutflykt, ta lite roliga foton, äta glass och njuta av solen. Innan du åker till Pisa så är det viktigt att du tänker till; och bestämmer vad du vill ha ut av din resa.

Se mina andra inlägg om Italien: VenedigFlorens och Rom.

Har du några egna tips om Pisa, skriv gärna en kommentar.

9 kommentarer:

 1. När ni åkte tåg till Rom, hade ni köpte den biljetten i Sverige innan ni reste?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja - vi hade beställt biljetterna Venedig - Florens, samt Florens - Rom online från Sverige.

   Tågbiljetterna fram och tillbaka Florens - Pisa köpte vi i en automat på tågstationen. Samma sak för biljetten ut till flygplatsen i Rom.

   Försök beställa biljetter hemifrån. Det gäller tåg, men även om man vill gå in på stora museer - det kan spara timmar i kö.

   Radera
 2. Såväl Rom som Pisa är kvar på min "ska-besöka-lista", det kommer...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du väntar 1-2 veckor så ska jag hinna skriva om resans sista stopp Rom. En stor stad som vi bara såg en pytte-liten del av; Vatikanen och Colosseum är några av de saker jag kommer att ta upp. :-)

   Radera
  2. Det lär dröja mer än så, så det är helt lugnt!

   Radera
 3. Roligt att se bilder från Pisa. Jag har varit där några gånger.
  Bilderna därifrån är tagna på samma sätt som en del av mina. Tornet lutar inte, utan marken istället! Kul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla tog massor av bilder; det var rätt komiskt att titta på. Att ta konstiga bilder i Pisa är ungefär samma sak som att åka gondol i Venedig - man måste göra det.

   Radera
 4. Hej!
  Tänker åka tåg mellan Rom och florens och kanske fler städer i Italien, var köpte ni biljetterna när du skriver att ni köpte det här hemma innan er resa till Italien?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,
   vad skoj att du hittade till min blogg. Hoppas den hjälper dig att få ett fantastiskt äventyr i Italien.

   Om du ser noga så är ordet "Internet" en länk i texten ovan. Om du klickar på den så hamnar du på: http://www.trenitalia.com. Och det var där vi köpte biljetterna. Lycka till.

   Radera

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...