*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

onsdag 19 oktober 2011

Västerbron i soluppgång

Det är söndag morgon och mörkt ute, solen har inte gått upp och det är 11 minuter kvar till tunnelbanan kommer. Luften är frisk och ögonen grumliga. Planen är att fotografera soluppgången över Stockholm från Västerbron. 

Trötta närmar vi oss Västerbron till fots, och skyndar - det tog längre tid att komma fram än vi tänkt oss. Smått springande tar vi oss upp på bron medan solens strålar precis tar sig över husen. Klockan är ca 07:30 och den tidigare svarta himlen har nu tagit en ljusblå färg. En brinnande röd solskiva reser sig upp, och på någon minut har den bytt färg till orange. Vi upplever soluppgång över Stockholm från Västerbron.

Soluppgång från Västerbron.

Det är en härlig känsla, tröttheten är som bortblåst och blicken flackar efter spännande vinklar. Det handlar om minuter; färgen på himlen ändras oavbrutet. Snart skulle himlen vara blå, morgonen blivit dag. En av de mest givande bilderna var på detta hänglås. Två personer har ihop satt det i bron för att bevisa sin kärlek, och sedan kastat nyckeln i vattnet.

Ett romantikens tecken i soluppgång. 

Efter att ha fotograferat soluppgången gick vi ner på Långholmen. Där fortsatte vi att fotografera. Till slut hade solen stigit så mycket att vi hittade en bra plats för att dricka te, äta smörgås och ta en liten bit mörk choklad. Att vandra längst Stockholms vatten en söndagsmorgon på hösten är en mycket trevlig upplevelse. Och vi var inte ensamma att tycka så, när väl solen tagit sin plats och spred sina strålar var rätt många människor ute som joggade, gick med hundar eller cyklade.

Kan absolut rekommendera att ni beger er ut och njuter av staden i soluppgång en helgdag. Man upplever saker på ett helt nytt sätt. Glöm inte att klicka på bilderna - och bli inspirerad.


Var detta intressant? Det finns flera inlägg i bloggen om platser eller hela städer att besöka, allt för att ge dig tips. Se etiketten "+ Plats: Stad".

1 kommentar:

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...