*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

måndag 30 april 2012

Intervju: Dahn, Prima Travel

Då jag nu rest tre gånger med Prima Travel så vore det intressant att veta lite mer om företaget. Därför har jag satt ihop sju frågor och varit i kontakt med Dahn som arbetar på företaget.

Fyra bilder tagna från Prima Travels hemsida.

Hej Dahn. Vad roligt att du vill vara med och svara på lite frågor för min blogg. Du får fritt utrymnme att svara på frågorna.

Kan du berätta lite om vem du är och vad du gör på Prima Travel.
Jag är en resetok som tycker att det bästa sättet att upptäcka världen på är till fots. I det tempo våra kroppar är byggda för hänger alla fem sinnena med. På Prima Travel är jag produktchef och ser dels till att existerande resor genomförs med hög kvalitet, dels lägger jag upp nya spännande resmål.

Jag rekryterar även våra guider samt sköter företagets IT. Vi är ett slimmat företag och man får göra lite av varje, det är roligt och ger också bättre resultat.

Berätta kort om företaget och era visioner för de kommande åren.
Det har varit fantastiskt att få vara med och driva upp Prima Travel till Sveriges största specialist på vandringsresor och cykelresor de senaste åren. Vi har ju funnits i snart 25 år men målet är att om man tänker på vandringsresor, då ska man tänka på Prima Travel.

För det krävs hög kvalitet och samtidigt att hela tiden komma med nya resmål. Man ska inte behöva leta efter rätt resa någon annanstans utan vi har något för alla. Vi har också många återkommande gäster och de vill hela tiden ha mera! Vi tror att vår passion leder oss till rätt resor, vi tänker som våra gäster gör.

Hur ser åldersfördelningen ut; är det bara pensionärer eller lockar vissa resor de "yngre"?
En typisk Prima-gäst är 45-70 år. Samtidigt tror jag att vandring och cykling är något som lockar alla åldersgrupper. Men är man riktigt ung kanske man hellre letar efter ett billigare sätt att resa än på våra kompletta livsnjutarresor där det mesta ingår. Även om priserna så klart är bra med tanke på vad man får.

Vilken resa är mest populär i ert utbud, och varför?
Våra riktiga ankare är Vandring i Ligurien, Vandring i Val Gardena och Pilgrimsvandring i Spanien. Ligurien ger så mycket, det är så bländande vackert på kustvandringarna, och kombinationen grön kust, blått hav och färgglada sagobyar är oslagbar. Det doftar och blommar överallt. Jag bodde till och med i Ligurien i några år, jag blev så tagen av området.

Val Gardena i italienska Dolomiterna kan vara det vackraste området i Alperna. Vandringen har ju sin vagga i Alperna och här är det precis som man tänker sig, med böljande gröna ängar och spetsiga vita berg. God mat dessutom, det är alltid viktigt på våra resor!

Att vandra till Santiago de Compostela har blivit mycket populärt. Med oss kan man gå en mängd olika delar av leden mot slutmålet. Några har säkert andliga mål med sin resa, många andra tycker bara att det är skönt att vandra på egen hand utan guide och utan grupp, men med flyg, hotell och bagagetransport ordnade av oss.

Vilken expedition skulle du säga vara den enklaste (eller bästa) att börja med?
Stora Schweizturen, runt Massif des Diablerets, är klockren. Man bor fyra nätter på fjällstation och resten av tiden på bekvämt hotell med spa nere i byn. Perfekt för den som vill pröva på lite tuffare vandringar och bo på hyttor. Även en av årets nyheter bland Expeditionerna, Vandring på Island, ger otroligt mycket unika upplevelser utan för mycket umbäranden.

Om du själv skulle få komponera en vandringsresa, var skulle den vara och varför?
Jag har sådan tur att jag får göra just det mest hela tiden! Jag vill ju inte spoliera överraskningen och tala om vad som är på gång (och det är mycket), men bland resor som vi nog inte kommer med än på ett tag så skulle jag själv gärna vandra i Patagonien och på Antarktis. Det är fascinerande med den sista obebodda kontinenten. Samtidigt gillar jag bäst de välbalanserade resorna i Europa, att få till den perfekta mixen av motion, avkoppling, god mat, vackra vyer, möten och gärna ett svalkande bad. Då blir varje dag på resan tillfredsställande till max.

Om du skulle få skicka med ett tips till Vandringsmans läsare, vad skulle det vara?
Snöa inte in på ett område eller en typ av vandringar. Pröva att vandra i Alperna, vid Medelhavet, vandra tufft och vandra lätt med mer utrymme för kultur och gastronomi. Det finns så mycket att upptäcka och varje ny plats leder till nya idéer. Det är en underbar planet vi lever på.


Då får vi tacka Dahn, produktchef på Prima Travel. Och vill ni läsare se vad vi konsumenter tycker om de upplevelser vi haft med företaget, så finns det flera inlägg på bloggen. Har du som läsare erfarenhet av företaget, liknande företag eller den typ av produkt de säljer så är det bara att skriva en kommentar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...