*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

måndag 10 mars 2014

Skärpt avrådan till Egypten

Egypten - detta fantastiska och samtidigt kaotiska land. Nu har UD skärpt sin avrådan gällande resor till landet Sinai-halvön, vilket för charter-turister innebär Sharm el-Sheikh. 

I Kairo och Sharm el-Sheikh har oroligheterna ökat, enligt en artikel i DN (2014.03.10). Så därför kommer nu UD med nya rekommendationer. Man kan dock fortfarande resa till turistorterna vid Röda havskusten.


På kartan kan ni se de områden som UD avrått till just nu. Gå in länken ovan och läs mer exakt vad som gäller. Har själv varit i Egypten (2006) och det var en blandad upplevelse.

Militär och polis var över allt, samt det var mycket smuts och pengarna var riktigt äckliga. De otroliga historiska platserna blandades med horder av turister och bussars avgaser, påträngande säljare och ett barn som spottade efter mitt kvinnliga sällskap och tydligt visade att han ogillade henne. Pappan uppmuntrade också pojken. Men att snorkla i Röda havet var fantastisk och öknen otroligt vacker.

Så har du inte varit i Egypten, försök åka dit någon gång. Men var beredd på massor av intryck, och ta med toalettpapper när du lämnar hotellet samt alkohol att tvätta händerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...