*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

söndag 14 mars 2010

Säbysjön runt

Solen skiner och det är en lördag i mars, det kändes helt rätt att bege sig ut på årets första vandring. Så vi valde att gå runt Säbysjön som ligger ute på Järvafältet, nordväst om Stockholm.

Vi börjar med att ta oss till Barkarby där vi träffas för att tillsammans ta bussen bort mot Barkarby Handelsplats, men i dag är det inte shopping som står på schemat utan årets första vandring. Om än en kort sådan.


Solen sken och vi kände att det här var något vi saknat i flera månader. Våra farhågor om att underlaget skulle bli ett problem infriade sig delvis, det var rejält skottat men på flera ställen var isen rätt förrädisk. Ska man ut och röra på sig redan i mars så måste man tänka på att det är halt. Och inte bara halt, plötsligt så slog vädret om. Mörka moln täckte himlen och en rejäl skur av HAGEL föll från himmelen. Vi fick ta emot en del stryk av piskande vindar och små hagelkorn.


Under vår vandring tog vi två pauser då det åts mackor, choklad, frukt och nötter. Värme oss gjorde vi med te och varma koppen. Tror att det var omkring 6km vi gick denna dag och det tog omkring två timmar inklusive pauserna, en rätt avslappnad tur helt enkelt.

Det som jag verkligen hade nytta av på vandringen var; sittunderlag, halsduk och solglasögon. Underskatta inte kylan och att snö bländar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...