*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

tisdag 16 augusti 2011

Kungsleden - dag 6

Vaknar upp och känner mig otvättad. Temperaturen är omkring fyra grader vid Singistugorna, när jag går ner till bäcken för att skölja av mig lite. I bar överkropp friskar jag upp mig, medan STF:s flagga smattrar i vinden. I kväll blir det bastu på Kebnekaise fjällstation, men just då var det brist på värme.   

Etapp: Singi till Kebnekaise
Vi riktning, viker av mot öster. Bakom oss kommer ett mörkt regnmoln med vindar som kyler oss, men vi har i alla fall vinden i ryggen. Än så länge har vi haft tur med vädret på vårt äventyr längst Kungsleden.

 Blomma och guide - klicka för att förstora bilderna. 

Det mycket folk på leden, vi närmade oss Kebnekaise fjällstation med alla dess bekvämligheter. Det var flera som var ute med sina hundar, som ofta var utrustade med en väst där de bar en del packning själva. Tror att detta kan vara mycket inspirerande för en hund, som är ett socialt flockdjur. Att vandra I dalen kändes så häftigt, runt oss hade vi fem olika toppar som sträckte sig ca 1.000 meter över oss.

Ännu ett rinnande vatten. 


I dag gick flera i regnkläderna, såväl byxor som jacka. Vid några tillfällen regnade det och vinden kylde som sagt. Och här har vi en liten detalj som visar vem som har erfarenheten - man ska nämligen ha regnbyxor med dragkedja längst benen.

Även om det precis går att dra på sig och ta av sig byxorna utan dragkedja så innebär detta stora problem om kängorna är leriga. Det tar också tid, tid som kan medföra att du blir genomblöt.


Så mitt tips till alla er som läser - se till att ha regnbyxor med dragkedja i benen. Det ska jag själv köpa in snarast.Som sagt, vandring är en materialsport. Man måste inte ha de dyraste sakerna, det gäller bara att ha rätt saker och bra saker. Här gick vi förbi ett par kängor som gått upp i sömmarna, lite komiskt att se faktiskt. Hoppas bara att dess ägare klarade sig bra.


Väl vid middagen så fick vi oss ett gott skratt. Förvisso är vi vid en fjällstation, men det är fortfarande ute i väglöst land. Här ser vi hur ölen körs in med helikopter - nu förstår jag varför varje burk kostade 75kr. Själv drack jag ingen öl, men upplevelsen att se den levereras med helikopter var gott nog.


Direktlänkar till de andra dagarna:
[Dag 1], [Dag 2], [Dag 3], [Dag 4], [Dag 5], [Dag 6], [Dag 7]. 

2 kommentarer:

  1. Angående regnbyxorna med dragkedja, gick dragkedjan hela vägen eller var det bara längst ner för att göra byxan vidare?

    SvaraRadera
  2. Vår guide hade byxor med dragkedja hela vägen. Men jag tror att någon annan hade med dragkedja som gick upp halvvägs till knäna.

    SvaraRadera

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...