*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

lördag 11 februari 2012

Suunto (Klockor)

I stort och smått - ibland behöver man tekniska hjälpmedel ute på äventyr. Och en avancerad klocka som har de klassiska ABC-funktionerna, samt kanske ännu häftigare möjligheter känns riktigt lockande. Nu har Suunto kommit med en ny klocka - Ambit.

Själv har jag lämnat amatörnivån för vandring och söker nu efter lite större utmaningar för friluftslivet. Med det kommer behovet och möjligheten att ta till sig nya hjälpmedel.

En bra äventyrsklocka är något som jag känner ett visst behov av under 2012. Jag har fått upp ögonen för företaget Suunto, och deras modell Ambit.


Under mina vandringar i Dolomiterna 2011 så upplevde jag att en klocka med sk. ABC-funktion vore ett bra hjälpmedel. ABC betyder "Altitude, Baromter, Compass". Nu gick jag i grupp i Italien, men min plan är att mer och mer gå på egen hand eller tillsammans med en vän. Då behövs bra utrustning. Därtill har Ambit även GPS, kompass och andra häftiga funktioner. Läs företagets Pressmeddelande (2012.01.20).

Suunto är ett av flera företag på marknaden, men deras modeller känns lockande - inte minst deras nya modell. Inspiration och information om företagets modeller hittar du här; YouTube och Hemsida.

Så under 2012 ska jag försöka hitta en klocka som passar mig, av märket Suunto eller något annat märke. Ska se om någon vill låna ut ett exemplar och låta mig testa deras produkt. Allt för att ni läsare ska få spännande läsning och utvärderingar.

4 kommentarer:

 1. 50 timmars batteritid, det låter inte så mycket. Måste klockan lämnas in för batteribyte sen? Annars mycket funktioner i en pryl

  SvaraRadera
 2. Batteritid är också en av de faktorer jag tänkt på. Och eftersom man inte kan ladda klockan, utan måste byta batteri så innebär detta en kostnad och kanske krångel?

  Å andra sidan, det är 50 timmars användande av GPS - normalt har man ju inte den aktiv kanske?

  Här ser ni hur man byter batteri: YouTube Tutorial, på en Suunto t6. Vet inte om det går lika lätt på den nya modellen Ambit.

  SvaraRadera
 3. Ser inte allt för svårt ut att byta batteri. Ett batteri verkar kosta 100 kr.

  SvaraRadera
 4. Kan bara säga att jag verkligen vill ha en sk. äventyrsklocka. Måste bara få chansen att lära mer om dem, vad som finns och hur de fungerar. Hoppas kunna skriva mer om det under året.

  SvaraRadera

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...