*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

lördag 22 november 2014

Flyg för Coop MedMera-poäng

Är du en poängjägare av rang, eller bara vill hitta möjligheter att samla på dig något lite extra? I så fall kan SAS EuroBonus senaste samarbete med Coop kanske vara något för dig? 

Ett av de senaste sätten du kan tjäna in SAS EuroBonus-poäng på är att flytta över dina MedMera-poäng från Coop. Själv handlar jag nästan uteslutande på Hemköp, då jag verkligen gillar dem. Men jag har också ett Coop-kort, så det kan kanske vara på sin plats att kontrollera om jag ska gå över till Coop. Normalt så gillar jag inte deras butiker, men jag har ett riktigt trevligt Coop Forum nära där jag bor. Och Coop Extra i centrum har blivit mycket bättre på senare tid.

Ni som följer bloggen vet att jag valt att resa StarAlliance (där SAS ingår) så ofta jag kan, samt skaffat MasterCard kopplat till EuroBonus så jag får poäng på allt jag köper.

Min filosofi har varit att; om man ändå konsumerar varför inte ta chansen att få poäng på det?! Det viktiga är att att inte konsumera utöver ditt behov.

Börjar med att berätta hur du samlar MedMera-poäng med Coop, för att sedan skriva om du konverterar allt till poäng hos EuroBonus? Jag har gått igenom allt, för att du enkelt ska se om det är värt det.

Samla MedMera-poäng hos Coop
Precis som hos EuroBonus så har Coop två olika typer av poäng i sitt bonussystem; grundpoäng och extrapoäng. Ta en titt på videon om medlemsprogrammet.Grundpoäng samlar du bara hos Coop och motsvarar poänggrundande beloppet på kvittot; 1kr = 1 poäng. Coop har en beräkningsperiod på sex månader. Om du kommer upp i 21 000 poäng under en period så fördubblas poängen! Min rekommendation är att du loggar in på ditt konto på Coops hemsida och tar reda på mellan vilka datum din period är, det är alltså inte garanterat januari till och med juni, samt juli till december. Det beror på när du skaffade kortet.

Det fina är att om du kommer upp i 21 000 grundpoäng under en månad, så kommer Coop att dubbla dina poäng till 42 000 poäng. Men når du bara 20 999 poäng (eller lägre), så får du bara ut de poäng du tjänat in. För att få 21 000 poäng så måste du köpa varor hos Coop för 3 500 kr i månaden, dvs 875kr i veckan.

Extrapoäng kan du samla hos både Coop och deras partners. Betalar du med Coop MedMera-kort får du dessutom ytterligare 1 extrapoäng per krona. Du samlar även extrapoäng i kampanjer, till exempel vid köp av vissa varor eller byte till ett Coop MedMera betalkort.

Själv så handlar jag med mitt SAS EuroBonus MasterCard, så något Coop MedMera betalkort är jag inte intresserad av. Men de har partners där du ibland får mer poäng.


Partnererbjudanden
Förutom att samla in poäng så kan du få trevliga rabatter, t.ex. hos Tema och Fritidsresor. Hos Fritidsresor får du +1 Extrapoäng för varje krona du betalar för en resa. Vidare så ger de mellan 600kr och 2000kr rabatt till de med Coop-kort. Bra att veta för oss som älskar att resa. Så ta en till på deras partnerserbjudanden, kanske hittar du något bra?

Flytta MedMera-poäng till EuroBonus
Nu till frågan - är det värt att samla Coop-poäng för att sedan växla det till SAS EuroBonus? Du kan växla både grund- & extrapoäng. Låt oss anta att du kommer upp till 21 000 grundpoäng under en period och därmed får bonusen; och slutar på 42 000 poäng på sex månader.

Med 42000 poäng inom MedMera, kan du få 8000 poäng inom EuroBonus på ett halvår. Det ger dig inte någon otrolig möjlighet att resa, då en inrikes enkelresa kostar 10000 poäng.


Coops MedMera-kort ger dig ingen fantastisk möjlighet att resa "gratis" runt i Världen. Men det ger dig möjlighet att göra val i din vardag som samlar in poäng, och med tiden så kommer du att kunna uppgradera dig eller ta en "gratis" resa. Och om du är som jag som redan samlar in EuroBonus poäng, så är det inte helt fel att få in 8000 extra poäng per halvår via att jag handlat på Coop i stället för Hemköp.

Frågan är bara; spenderar du 875kr/veckan under sex månader? Det är det som krävs för att samla in de Coop MedMera-poäng som krävs. Se många fler sätt att samla poäng; titta på min nya sida om EuroBonus, som också nås enkelt bland flikarna längst upp i bloggen.

1 kommentar:

  1. Hej!
    Det var ett bra och intressant inlägg

    mvh,

    /Ekonomiblogg http://www.tradevenue.se/Ekonomiblogg

    SvaraRadera

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...