*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

söndag 23 november 2014

Förbud av resväskor på hjul i Venedig?

Venedig - denna gamla stad med så många turister och alla sina gator belagda med kullersten. När jag själv var där så märkte jag av det - det smattrande ljudet av resväskors hjul. Nu kan man läsa på BBC att det funderas på att förbjuda dessa väskor. 

En känd bro! :-)
Venedig är en spännande stad som man absolut ska besöka minst en gång i livet. En sak är säker; det är många broar, trapport och gator belagda med kullerstenar. Så det är inte lätt att släpa sin resväska genom staden.

Jag gick med min väska från busstorget till hotellet vid Markusplatsen - det var jobbigt! Ta båt-bussen! Du sparar på krafterna, och det tar mycket längre tid än du tror.


Läste en artikel; "Venice considers ban on 'noisy' wheeled" på BBC (2014-11-21), där står det att staden funderar på att förbjuda resväskor med hjul som låter väldigt mycket när turister drar dem på stadens gator med kullerstenar. De som bryter mot lagen föreslås få betala böta 500 Euro.

Köp inte av gatuförsäljare.
Det finns redan en annan lag i Italien som turister ska se upp med; det är förbjudet att köpa kopior av kända varumärken. Böter är 500 Euro.

Så om du köper en fake Prada-väska, var då redo att polisen eller tullen när du lämnar landet kan beslagta den och bötfälla dig på runt 5000 kronor!Det konstiga är att polisen inte verkar jaga de som säljer varorna! På marken i Venedig finns skyltar som påtalar att "Fakes Kill Your Style", men här står det en grupp unga män precis intill och säljer sitt skräp. Bara två hundra meter från Markusplatsen.

Förbudsskylt, foto från Pisa. Men såg den även i Venedig. 
Som turist kan du alltså drabbas ordentligt, men de som säljer kanske inte gör sig skyldiga - eller? Jag gissar att italienarna också ogillar detta otyg. Så varför görs inget?

2 kommentarer:

  1. jag skulle tro att det finns mycket pengar att tjäna där, om alla turister som drar sina resväskor ska böta 500 Euro med tanke på att så gott som alla som inte reser med ryggsäck drar sina väskor numer. Någon gång ska jag göra ett återbesök i Venedig, jag har varit där, men det är drygt 20 år sedan, så jag kan mycket väl tänka mig att göra om det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om man har nya moderna skrammel-fria hjul så ska det gå bra. Det finns ju även väsk-bärare med sina vagnar, de lär få fler kunder.

      Radera

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...