*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

lördag 15 november 2014

Strömma, vardag och fest

En helt vanlig tisdagskväll? Inte riktigt - det var Strömmafesten på kvällen. Vi var inbjudna att komma när Strömma hade en festkväll på sina båtar vid Nybrokajen i Stockholm. Och i detta inlägg tänkte jag berätta lite om mina erfarenheter av Strömma. 

Tisdag kväll och vi promenerar i novembervinden genom Stockholm, där målet är Strömmafesten, dvs den kväll då Strömma bjuder in ett utvalt antal gäster för att beskåda deras fartyg, njuta av dryck och tilltugg samt musikalisk underhållning.

Själv har jag erfarenhet av Strömma genom att åka reguljär trafik, hyrt den vackra Gustaf III, åkt på brunchkryssning samt nu även Strömmafesten.

Strömmafesten
Att bli inbjuden till Strömmas årliga fest vid Nybrokajen i Stockholm var väldigt trevligt. Här fick vi möjlighet att se sex olika fartyg i deras flotta; alla med sina möjligheter och karaktär. M/S Victoria fungerar t.ex. nog bra som partybåt, med ett bra dansgolv i aktern.


På festen fick vi en liten rätt per båt; först en toast med rökt lax och kapris ombord Gustafsberg VII och sedan underbar fisk & skaldjursgryta på Östanå I. Till slut avslutade vi ombord på S/S Stockholm där det bjöds på en Chokladdessert.


Det var lite olika typer av musik på fartygen. Allt från lite jazz med Mingelduon Blue Bayos till det mer rockiga Sisters of Soul. Tror att Strömma har ett samarbete med Artisttorget, så om du hyr en båt så hyr du också lätt underhållning. De brukar i alla fall rekommendera dem.


Det här var en riktigt trevlig tisdagskväll; som inspirerade till kommande äventyr under 2015. Vandringsman har ett konto på Instagram, så se till att följa det. Här är något jag publicerade under kvällen. Flaskan med vin var inredning; och inget som ingick i festen. Men hyr du en båt kan du nog ordna så att du kan bjuda dina gäster från en flaska som denna.

Reguljär trafik
Man kan alltid köra med ett säkert kort; att åka till Sandhamn. Hit kommer man enkelt med Strömmas båt Cinderella II, jag åkte själv på en heldag i slutet av Augusti. Under högsäsong är det nog packat med människor, en del även packade. När jag åkte en fredag i slutet av säsongen så var det betydligt färre människor. Men inte en desto mindre trevlig upplevelse.


Men Sandhamn (eller egentligen Sandön, och samhället Sandhamn) är en fantastiskt trevlig plats att strosa runt på. Det är så mycket mer än fester; det är en fin plats även för barnfamiljer eller vuxna utan barn som vill göra något annorlunda. Vi hade gäster från Sydamerika, och tog dem hit på en dags upplevelse av den svenska skärgården; det var riktigt lyckat.

Att åka hit med första avgången för dagen och sedan ta den sista hem igen till Stockholm är ett riktigt skoj äventyr som starkt rekommenderas.


Brunchkryssning
Vi hade gäster från södra Europa för några år sedan och ville ge dem en enkel men effektfull upplevelse av Stockholm och vattnet; så valet hamnade på en brumchkryssning med Strömma. Man kliver på båten i centrala stan och tas ut på tur-och-retur Vaxholm, samtidigt som det bjuds på en stor mängd läckerheter från bufféborden.

Om man är lite mer bekväm och inte vill springa runt på en ö en hel dag, så är detta ett skoj sätt att umgås. Perfekt för två sällskap vid ett bord, det finns möjligheter att prata om mycket under en kryssning som denna. Och mätt blir man - det lovar jag.


Hyra Gustaf III
Strömma hyr även ut sina fartyg till företag och privatpersoner; och jag tog själv möjligheten att hyra Gustaf III i augusti - för att ordna en sittning med 40 personer. Denna lilla pärla fungerar utmärkt för att hyra under 4-5 timmar, om man vill samla ett sällskap till bords.


Vi hade gäster med härkomst från många delar av Världen denna dag, och ville bjuda på en speciell upplevelse. Så det blev att vi hyrde en skärgårdsbåt. Som mat blev det lilla skärgårdsbuffén, vin samt kaffe och desert. Och tro mig, det räckte gott och väl.


Vi hade undersökt att det går utmärkt att koppla in din iPhone (om du köper rätt sladd) till stereon ombord på Gustaf III. Men vi hade så trevligt att vi aldrig använde oss av spellistan, egen underhållningen bestod av fråglekar och en magiker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...