*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

fredag 17 januari 2014

Nytt år - nya möjligheter

Nytt år och nya möjligheter. Visst är det så att den 1:a januari inte skiljer sig speciellt mycket från låt oss säga 1:a oktober. Men bortse från det och ta möjligheten att förändra, utveckla och lära.  

Man kan ge nyårslöften eller sätta mål för 2014, och jag tycker absolut att man ska göra det. Men sätt inte för höga mål, sätt rimliga - som du kan nå om du kämpar. Ofta krävs uppoffringar; att lära och förändra är inte enkelt - det kostar. Det handlar som så ofta om att bestämma sig - att mentalt känna för det man gör. Men man ska kanske inte "känna för mycket", då kan det ju slå över till stor besvikelse.


Själv har jag en blandning av orsaker och drivkrafter till de förändringar som jag vill genomföra.  Allt från att det är spännande, en investering i mitt egna liv, till att jag helt enkelt blivit "förbannad att jag inte använder tiden ordentligt" samt att belöningen är så stor.

Vill påstå att jag är duktig på att laga bra mat och ta hand om min kropp. Men det skulle vara så skoj att ta det ännu ett steg. Och det jag tänker på i första hand är att baka matbröd; ni som följer mitt flöde av bilder på Instagram vet redan att jag bakar en del sötsaker. Sedan så vill jag fortsätta att träna; nu när dagarna blir allt längre så kanske ljuset kan ge inspiration att gå från två gånger i veckan till tre eller fyra.


Det är också dags för mig att skaffa ett nytt utmanande arbete inom ett område som jag känner för och som jag har erfarenhet av. Ska man bli riktigt duktig ska man utveckla det man kan och tycker är roligt. Så det gäller helt enkelt att aktivera sitt kontaktnät, göra sig synlig på Linkedin och skicka in en ansökan om det dyker upp något spännande.

Nytt skrivbord (dvs jobb) sökes. 
För att ha tid med allt detta så måste jag plocka bort det som i dag "stjäl" tid som jag har men inte använder på bästa sätt. En stor källa till mitt användande av Internet är så klart denna blogg; därför kan ni läsare inte räkna med 100-130 inlägg under 2014. Det kommer att bli färre.

Sedan har jag bestämt mig att inte spela spel på Facebook eller andra internetspel. De är otroligt roliga och utmanande, men nu får det faktiskt vara nog. Trots att jag inte spelat så mycket så har tiden jag använt under de senaste månaderna varit "bortkastad". Att ha gjort annat skulle ha givit bättre avkastning så att säga.

Galaktiska rymdstrider - skoj, men har inte tid.
Mordgåta och bygga hus - tog för mycket tid. 
Kortspel - roligt, men krävde riktiga pengar för att få flyt. 
För ett av mina projekt är att lära min spanska - det handlar om att kunna kommunicera med andra och öppna upplevelser som i dag ligger i det fördolda. Själv vill jag kunna besöka t.ex. Spanien och Colombia flera gånger och göra det med möjligheten att prata med de som bor där på deras eget språk.

Nu kanske mina läsare tycker att jag skriver dem på näsan; säger att jag är bättre och vet bättre än andra. Det tycker jag inte att jag gör, jag vill bara inspirera och därför säger jag att alla kan göra förändringar i sin egen takt. Men ... men bara för att du har svårt att ändra så måste du fortfarande "göra". Det går inte bara att snacka - det måste ske förändringar. Även om de sker i små steg. Så inga ursäkter nu - innan det blivit februari så är det bara att sätta ihop en plan för resten av året.


Ta gärna inspiration; läs boken "Who Moved My Cheese" eller se videon. Den hjälper dig att bege dig "ut" och söka efter just din Ost. Vad det än betyder för dig. 

2 kommentarer:

  1. Mycket inspirerande och tänkvärda ord det gäller att fokusera på rätt saker. Livet ät för kort tiden stjäls lätt upp av allehanda nymodigheter som datorspel etc som bara själ tid. Fram för mer mindfullness och upplevelser med natur och friluftsliv som ingredienser.

    SvaraRadera
  2. Försöker att inspirera; sedan gäller det att kunna göra själv också. Och det är svårt. Det jag försakar mest är spanskan just nu. Men det är bara att fortsätta att kämpa - motståndet är "bara" mentalt.

    SvaraRadera

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...