*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

lördag 9 juli 2011

Surfa billigare utomlands

Som hemkommen från Italien vet jag att telefonräkningen väntar fram över. Jag kan ju inte låta bli att använda data-roaming på semestern, fast under kontrollerade former. Att priset är ca 32kr/MB medför att man måste vara väldigt begränsad i sitt användande. 

Det var ungefär ett år sedan jag skrev mitt första inlägg om datatrafik från utlandet, och inte mycket har ändrats - fram till nu? För när jag kom hem från min senaste resa hittade jag en artikel i DN (2011-07-04) som tar upp att EU vill begränsa telefonbolagens pris på så kallad data-roaming.

Enligt artikeln så skulle förslaget lagts fram i onsdags, men trots att jag spanar igenom tidningarnas hemsidor kan jag inte hitta några vidare artiklar i frågan. Så jag vet inte vad som hänt, eller när ett eventuellt beslut kommer att tas. Oavsett vad, jag hoppas att detta kommer att gå igenom. Det är inte rimligt att man ska betala kring 30kr/MB. Ett halverat pris kan jag tycka vara rimligt.

2 kommentarer:

  1. När jag är utomlands tar jag även semester från nätet. Det är avkopplande.

    SvaraRadera
  2. Det jag oftast använder Internet till utomlands är att lägga upp bilder på Facebook. Tänk att stå i en ravin långt borta från hemma och bara med några klick lägga upp en bild som alla kan se.

    SvaraRadera

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...