*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

söndag 4 mars 2012

Vandring - Friskis & Svettis

Det var en kylig söndag sista helgen i february, ca 20 personer stod och väntade vid busshållplatsen. Det var en 7-8 km lång vandring ordnad av Friskis & Svettis Stockholm. 

Vi tog bussen från Slussen ut till Ekstorps centrum, där ledaren Anna snart tog täten. Medelåldern var rätt hög, men det fanns även några som var födda på 70-talet. Det var dock lite svårt att avgöra ibland - detta var en kall dag så luvorna satt djupt och kragarna högt. Inte minst vinden var förfärligt kall.

Vi gick genom skogen fram till Nyckelvikens herrgård. Det var härligt att stå på klipporna, men den iskalla vinden över Saltsjön gjorde det kallt!

Och denna dag gjorde jag fyra dumma beslut, nämligen ...

1) Jag tog bara med 0,75 liter varmt vatten för två personer. Vi skulle haft varsin termos i stället. För det var kallt och lite större mängder te skulle ha hjälpt humöret.


2) Jag bar endast mina tjocka vandringsbyxor, inga långkalsonger. Ett beslut som gjorde att jag frös lite, det hade varit trevligt med dem.

3) Jag satte aldrig fast luvan på min vind- och regnjacka. Hade varit rätt skönt att ha den när vi gick längst vattnet och vinden kylde.

4) Jag lämnade min Tierra-väst hemma. Den hade givit lite extra värme. Väger nästan inget, men ett extra plagg en blåsig dag i februari kan vara guld värd.

Från herrgården gick vi vidare till Jarlaberg och Nacka Strand, innan det var dags kika på den nybyggda Sjöstaden - små hus som byggts på pontoner. Sedan var det en halvtimmes vandring mot närmaste hållplats. Och snart var vi åter till Slussen.

Jag och mitt sällskap klarade oss, även om jag underskattade vindens kraft och kyleffekt. "Vi går ju bara längst vattnet på Stockholms inlopp", tänkte jag - en sådan underskattning. Och det bör ni tänka på, vinden är kall även om du är nära stan.

Hela vandringen på de isiga stigarna tog ungefär tre timmar med en paus. Det var en trevlig upplevelse och för er som inte har någon att vandra med eller bara vill komma igång - så tycker jag att ni ska läsa på om Friskis & Svettis olika friluftsaktiviteter.

Vill du veta mer så vårens vandringar här (pdf) eller varför inte gå till Friskis & Svettis hemsida (friluftsliv), där finns aktiviteter som vandring, skridskor och kajak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...