*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

måndag 12 mars 2012

Vildmarksmässan 2012

Ett tydligt vårtecken är Vildmarksmässan i Älvsjö, precis söder om Stockholm innerstad. Och i år gick jag med sällskap - så det skulle bli skoj att diskutera och titta på saker ihop. Vi besökte mässan lördagen den 10 mars. 

I år så tillbringade jag fem och en halv timme på mässområdet. Mest bland montrar gällande vildmark samt resor och aktiviteter utomhus men även lite fiske, marin utrustning, själva båtarna och så klart lunchpaus. Något seminarium eller film hade jag inte planerat in, det blev inte heller något sådant.

Rent generellt kan man säga att det inte var allt för trångt tycker jag. Visst var det folk men trängdes gjorde vi inte. I jämförelse med mässan 2011 så var det en sak som jag tyckte mig känna - antalet utställare som faktiskt sålde något i sina montrar var betydligt färre. Däremot så har flera av butikerna i Stockholm samtidigt REA i sina butiker.

I stället för att försöka göra en djupare analys av allt så tänkte jag i stället ta upp det som jag gjorde under mässan - för att ge er en överblick av den samma genom mina ögon.

Footbalance
Företaget Footbalance fanns på mässan med sin utrustning för att göra unikt formade sulor, efter dina egna fötter. Detta är ett företag med en spännande produkt som jag själv fått prova på. Och det kan ni läsa mer om här. Stannade bara kort och tittade.

Ullmax
Företaget Ullmax sålde sina olika produkter i en monter. Och eftersom jag ska ut och vandra i Spanien kände jag behovet av två t-shirts av mikropolyester. Deras funktion är att föra bort fukt från kroppen när man svettas. Blir det kallt så behövs dock ett värmeplagg utanpå. Funderade på att köpa en långärmad tröja i merinoull - men lät bli då jag redan har en del värmeplagg.

Settern
Fiske är inte någon del av mitt liv längre, så jag var inte så intresserad när jag såg bokförlaget Settern och deras monter om Jakt & Fiske böcker. Men böcker är böcker så jag spanade, och hittade Vandra Fjäderlätt - Och njut mer av färden av Jörgen Johansson, 2007.

Priset var 180kr. Detta är en bok som jag tänkt köpa i två år och nu blev det av.

Vandra
Företaget Vandra hade en monter på mässan, ett företag inom området - vandra på egen hand. Dvs företaget ordnar boende, transporter av tyngre bagage mellan dagsetapperna osv.

De hade en tävling; jag deltog och vann. Min vinst blev boken Vandra till Santiago de Compostela av Ewa Hellström-Boström. Och det känns väldigt bra då jag våren 2012 ska gå delar av leden.


Montern för Vandra

Heatermeals
Att få varm mat i magen är bland det viktigaste när jag är ute på äventyr, det ger såväl energi till kroppen som positiv energi till själen. Frågan är dock om man ska ta med sig ett litet fältkök och laga mat, bära frystorkad mat och blanda med vatten som man kokat upp eller så finns det företaget Heatermeals och deras produkt.

Priset per portion hamnar nog på 70-80kr styck i handeln, men de lockar som nödmat.


Prima Travel
Min favorit sedan några år, företaget Prima Travel fanns på mässan för första gången. Här stannar jag och pratar vid två tillfällen, med olika representanter. Montern skulle kunna ha varit lite mer interaktiv eller visuell för att locka fler, samt underhålla besökare om utställarna är upptagna med andra. Mitt tips för nästa år är att sätta upp en bildskärm med filmer och foton från era olika resor.

Ser fram emot att resa med er snart igen, nu i vår blir det tredje gången.

Lunch och bågskytte mm
På mässan är det som alltid svårt att få i sig mat, köerna är riktigt långa. Mitt tips är att söka sig till sushin för där var kön kortare. Men att åtta (riktigt små) bitar ska kosta 100kr känns inte alls speciellt givande. Man ska dricka ordentligt med vätska och då kan jag tipsa om att hålla ögonen öppna, i vissa montrar bjuder de på flaskvatten.

Min träffbild. 

För en 20-lapp kunde man få prova på bågskytte. Det var kanske främst tänkt för de yngre, men det var också en del vuxna som provade. Och för mig gick det riktigt bra, med mina fem pilar!! Mässan började på torsdagen och när jag sköt mina pilar efter lunch på lördagen fick jag 50 poäng - vilket var delad 1:a plats under hela mässan så långt. Fast något pris delades inte ut.

Till slut kan jag säga att det är roligt att gå på Vildmarksmässan. Men det känns ändå som om det saknas något. Ibland är vissa montrar helt döda och utställaren saknar kunskapen att engagera. Det fanns inte heller några höjdare som jag kickade igång ordentligt på. Men jag måste säga att det kanske var mitt egna fel också - jag var inte så förberedd och gick inte på något föredrag eller film. Så allt som allt - jag ger betyget knappt godkänt, men inte mer.

Vill du jämföra med förra året, se inlägget om Vildmarksmässan 2011.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...