*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

måndag 15 oktober 2012

Att sova på balkongen

Den här hösten har inte varit helt lyckad. Två äventyr har ställts in; en vandring med övernattning under tarp pga sjukdom och en ballongfärd över Stockholm pga dåligt väder. Och med dessa missade äventyr bestämde jag mig för att pröva min utrustning - genom att sova på balkongen. 

I slutet av september, mitt i en arbetsvecka så gjorde jag det. Spände upp min nyinköpta tarp på balkongen med hjälp av mina reservsnören till kängorna, blåste upp mitt liggunderlag, stoppade in min mikrofiberpåse i sovsäcken och drog sedan mitt nyinköpta sovsäcksskydd över allt.

Jag var nu redo att sova på balkongen. En fleecetröja lades in en packpåse och fungerade som kudde, min lanterna fick stå på svag låga genom natten för att ge lite värme och intill mig hade jag den kamera jag nu lånar för utvärdering. Då den är vattensäker tvekade jag inte. Men min iPhone, den fick tryggs ligga kvar inomhus.Prognosen pekade på runt 10 grader som kallast, att sova på en balkong medför dock kalla vindar.

Förvisso hade jag cykelbyxor och långärmad underställströja. Men även om min sovsäck ska ha komforttemp på +3 grader så upplevde jag natten som lite ruggigt. Fast kanske det var ovana som var värre än kyla?

Det här var ett bra test av utrustningen; nu vet jag att det kanske inte räcker helt och håller med sovsäck och mikrofiberpåse. En liten mössa och strumpor kanske är bra tillskott till en tröja och cykelbyxor när det blivit höst?

Har du också testat din utrustning på liknande sätt? Och vad har du för tankar kring val av sovsäck samt hur kallt det kan bli när man sover ute i naturen utan tält?

1 kommentar:

  1. Jag köpte min dunsovsäck "Hydrogen" från Marmot i somras inför sensomarens vandring. Sovsäcken hade en komforttemperatur på -4 för kvinnor. Jag hade ej tillgång till termometer men jag skulle tippa på att det iallafall var nollgradigt då flertalet tältare omkring mig påpekade kylan och den vita andedräkten man fick vit utandning. Jag frös. Jag frös till förbannelse. Visserligen var jag urtorkad men låg ändå men min ama dablam-jacka från marmot, 200grams underställ i merinoull och fröst. I övrigt är faktiskt balkongen suveränta för tester.

    Att slå upp ett stort tält kan vara svårt om man har en "normalstor" balkong annars så har ju vi i Stockholm alltid hammarbybackens topp. Man vill ju inte åka upp till fjälls med saker man aldrig monterat tidigare..

    SvaraRadera

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...