*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

fredag 2 november 2012

Långhelg i London, dag 2

Långhelg i London, en rekommendation till alla som inte besökt denna stad. Och tveka inte att göra besöket under hösten innan det hunnit bli för kallt. Tänk på att det kan vara rätt mycket varmare i England än i Sverige. 

Söndag morgon. Vi vaknar upp trötta efter en lång lördag, men det finns inte tid att slöa. Det blir ingen frukost "hemma" utan vi tar oss ut på stan. Vi tar varma mackor och kaffe på stan. Alla bilder är tagna med den kamera jag lånat för att utvärdera. 

Dag 2 - söndag
Frukosten var avklarad - även om det var långt ifrån vad jag äter hemma så gav det gott om energi. Söndagen inleds på Towern, där vi spenderar flera timmar. Den bästa stationen att åka till är Tower Hill - som ligger på linjerna District (grön) och Circle (gul).


Vi har tur att komma in precis när en guidad visning börjar, den tar ca 40 minuter och efter det finns det massor att titta på. Mitt tips är dock att man tar en paus på området, det tar på krafterna att gå runt i timmar. Sätt er ner, ta en dricka och något att äta för att få upp energin.  


I butiken finns det massor att köpa; själv köpte jag ett litet brädspel som handlar om att man ska stjäla kronjuvelerna. Och efter att få se juvelerna på riktigt (som var en upplevelse) ska det bli skoj att se om jag klarar av att stjäla dem. Man fick inte ta fotografier, så i stället får ni se mig intill ett svärd - av modellen större.

För mig är Towern en helhetsupplevelse, med kronjuvelerna som höjdpunkt. Men det kan faktiskt kännas väl mastigt att svälja. Och för mig blev det lite väl mycket vapen, rustningar och prylar efter ett tag. Sätt en tidsgräns och håll den!


Efter en allt för lång stund vandrande omkring bland vapen och annat skyndade vi vidare. Vi ville äta och planen var att göra det i Londons China Town, som nås via stationen Leicester Squere på Northen (svart) och Piccadilly (blå) linje.

Två hungriga äventyrare i China Town. 
Kvällen innan hade vi fått ett tips om att äta just här, så vi sökte upp restaurangen Four Seasons. Helt ärligt - det var lite svårt för mig att hitta något som kändes bekvämt att äta. Det finns alltid kyckling och cashewnötter, men det är inte så skoj att äta det samma som man gör hemma. Kyckling i sötsur sås blev det i alla fall. Men var medveten om att de inte serverar ris till detta; en talrik med kyckling i sås och lite grönsaker är vad man får. Vill man ha ris så finns det "risrätter".Det är en grå eftermiddag, det regnar lätt och blåser - inte en rolig dag att gå runt på stan. Känner mig lite uttråkad faktiskt. Men vi tar en promenad och kommer snart till Piccadilly Circus som inte ligger allt för långt från där vi åt.

De stora reklamtavlorna skiner upp den regntunga dagen, men efter att ha tittat på statyn så försökte vi hitta ett nytt mål - gärna inomhus. Så följde Regent Street mot söder och tog sedan av Pall Mall mot Trafalgar Square och National Gallery. Man får inte fotografera, men på deras hemsida finns bilder med hög upplösning.


De är öppna till 18:00 alla dagar i veckan, utom fredagar då de är öppna till 21. Kan verkligen rekommendera att ni besöker galleriet. Och när man väl går därifrån så kan man promenera eller ta tunnelbanan en station till stationen Westminister - för att ta en titt på parlamentet och Big Ben. London är full av storslagna byggnader, hade det inte varit så blåsigt hade det varit en trevlig promenad.


Dumt nog hade jag lämnat min vindjacka i resväskan. Så vi bestämde oss för att göra något som alla turister gör? Vi skulle åka London Eye - se staden på natten och det "inomhus".  Det kostade en del slantar, men det var ingen kö och det var en rolig upplevelse. Mitt tips är att boka biljetten online innan ni reser och kanske kan köpa en gruppbiljett för flera olika attraktioner, det kan spara mycket pengar.

Nu var vi rejält hungriga och lite trötta, och vi hade ingen aning var och vad vi skulle äta. Men då dök det upp - Hard Rock Café.

Vi tittade i en av böckerna om London och började titta på kartan. Vi tog tunnelbanan till Hyde Park Corner, ett område som var rätt folktomt och mörkt en söndagskväll. Det var dock mycket bilar men det kändes lite besvärande att gå runt i ödsliga tunnlar och trappor.

Efter att ha gått fram och tillbaka i mörkret, frågar efter hjälp och blivit skickade åt fel håll mm så kom vi äntligen fram. I värmen började vi med att njuta av två härliga fruktdrinkar. Där satt vi sedan och njöt av en lätt måltid och diggade musiken. Sedan blev till tunnelbanan hem igen.

[Dag 1], [Dag 2] & [Dag 3].

Dagens tips: 
London har flera kända platser och aktiviteter, så det kan vara bra att välja ut några av dem redan från början. Skriv också gärna ner vilken T-banestation som ligger närmast, så du inte står där med kartor och söker varje gång du ska åka till nästa ställe. Vidare kan det vara bra att skriva ner öppettider; på så sätt kan ni optimera dagen. Har du egna tips och åsikter om kända turistattraktioner - så skriv gärna en kommentar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...