*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

måndag 19 november 2012

Sweden Bike Expo 2012

Nu i helgen var Sweden Bike Expo på Kistamässan. Där fanns de senaste trenderna i cykelvärlden inklusive träning, resor, kläder och tillbehör. Samt så klart möjligheterna att träffa en del sportprofiler. 

Allt började med att jag fick ett nyhetsutskick från Silva Sweden; med information om att de skulle ha en monter på Sweden Bike Expo, samt att Fredrik Kessiakoff skulle hålla en inspirationsföreläsning och en träningsrunda på kvällen med de som ville följa med.

Helt ärligt - jag kan inte mycket om cykelvärlden. Men tycker att MTB är en bra och utmanande träning, cykling generellt är avslappande och ett bra transportmedel. Så även om det var ett inträde på 90kr samt att jag inte hade möjlighet att stanna och cykla med Fredrik Kessiakoff (vilket hade varit så skoj) - jag var nyfiken och gick dit.


I mässhallen kryllade det av människor och det fanns cyklar över allt. För någon med stort intresse för och kunskap om cyklar måste det varit mycket spännande att kliva in i mässhallen. Själv så börjar jag se mig omkring, så sakta ta upp stämningen. Bland det första som mina ögon fastnade på var en cykel av märket Bianchi - som kostade 99.995 kr!!


Sökte mig vidare bland cyklarna och kom bort till Silvas monter. De hade ett stort utbud av belysning; vilket intresserar mig både som cyklist som vandrare. Och här finns det två sorters belysning, positionsljus som gör att andra ser dig samt ljus som ska hjälpa användaren att själv se omgivningen. På mässan sålde Silva sin modell SIMI till ett mycket förmånligt pris. Så jag köpte två små lampor, en med vitt och en med rött ljus. De har en batteritid på 100 timmar innan man måste byta batteri. Jag kommer att använda lamporna både vid cykling som vandring, när man går längst illa upplysta vägar.


Nu kunde man inte bara titta på cyklar, man kunde även pröva dem inom ett begränsat område. Vad jag såg fanns det ingen "värstingcykel" att prova - så då fick det vara. Men jag stannade ett tag för att se de som körde i ramperna. Och med min nyköpta Pentax tog jag en del häftiga filmer där man i slow motion kan se hoppen.


Nu var det dags att titta efter cykelprofiler; jag var på jag efter autografer. Mitt första möte var med Alexandra Engen som vunnit massor av internationella tävlingar i mountainbike. Hon signerade en poster. Sedan träffade jag Fredrik Kessiakoff, professionell landsvägscyklist. Han signerade två postkort. Och nu tänker jag dela ut dessa autografer till mina läsare - håll ögonen öppna efter tävlingen.

Bär hjälm!! Den här var läcker tycker jag. :-)

Men det var inte bara autografer som gick att "hämta hem" - det fanns också ett antal tävlingar. Själv ville jag gärna vinna en cykel från Corratec, men den gick till en Ida Gunnarsson. Grattis till dig!!

Själv fortsätter jag att hoppas på att vinna något från de andra tävlingarna där jag deltog. Och det är ett tips på mässor - delta i så många tävlingar som möjligt. Det är skoj att kunna vinna saker.

Så är du intresserad av cyklar, håll ögonen öppna nästa år och gå på mässan - kan rekommenderas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...