*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

fredag 2 november 2012

Långhelg i London, dag 3

Långhelg i London, en upplevelse som nu börjar att gå mot sitt slut. Min första upplevelse av staden har varit spännande och givit en mersmak. Jag kommer att återvända.  

Måndag, sista dagen på äventyret. Vi packar våra handbagage och ställer ordning allt så att vi bara kan komma förbi och plocka upp packningen vid behov. En stabil frukost äts, vi tackar och beger oss ut på stan. Även denna dag tas alla bilder med den kamera jag utvärderar. 

Dag 3 - måndag
Frukosten var avklarad - dags att bege sig ut på stan. Och om man är i London så ska man kanske besöka Buckingham Palace? Vi valde ta tunnelbanan till S:t James Park och sedan promenera. Vi var för tidiga för att se vaktavlösningen, så i stället för att vänta i en timme valde vi att gå norr ut genom Green Park.


Vi ville promenera till Brittish Museum. Så när vi kom ut på andra sidan parken går vi öster på Piccadilly, tar av mot norr på Regent Street och avslutar att gå öster ut på Oxford Street

På dessa gator finns det många butiker. Är det exklusiva saker du söker, ta en titt i den lilla Burlington Arcade som ligger precis vid Royal Academy of Art på Piccadilly.


I området SOHO längst Regent Street möter vi David. En såväl påläst och trevlig som välklädd guide från The Welcome People. Staden London har sina sina välklädda guider som ger oss turister alla möjliga råd - bara att fråga. Och vill man ha annat än de större butikskedjorna ska man söka sig in till Carnaby Street, som består av gågator och många små mysiga butiker. Kan absolut rekommenderas. Vi tittade mest från utsidan, vår resa till London var inte en resa för shopping. Men nästa gång, då vet jag var jag ska gå och då ska det handlas.


Efter att ha delat en nybakad kaka (trippel choklad) på Ben´s Cookies så närmade vi oss målet - British Museum. Ett tips - entrén är från Russel Street. Och museet är väldigt stort, så det skulle kunna bli massor av foton. Men jag väljer att bara lägga upp en bild på The Rosetta Stone.


Efter museet var vi rejält trötta, och vi hade inte ens tittat på alla utställningar. Nu behövdes det dock mat innan det var dags att hämta upp väskorna och sedan bege oss ut till flygplatsen. Precis vid tunnelbanan Tottenham Court Road, Northen (svart) och Central (röd), ligger matstället Café Rouge. Här åt vi varsin smörgås vitt bröd med kyckling och ost av olika sorter, allt doppat i dijon senap och med pommes som tillbehör. Varsin stor mugg te gav en liten känsla av värdighet till frosseriet.

Efteråt var det bara att ta sig ut till flygplatsen samma väg som vi kommit. En långsam säkerhetskontroll slutade i att vi kom till gaten tre minuter före tiden för stängning, bara för att upptäcka att den inte ens öppnats. RyanAirs personal skickade oss sedan mellan olika gater - men det är en annan historia.

[Dag 1], [Dag 2] & [Dag 3].

Dagens tips: 
London är en mycket stor stad, och det är lätt att bli "bländad" av allt. Man kan göra allt det där som är uppenbart, som t.ex. London Eye. Men försök också att hitta det där lilla i staden, Burlington Arcade och Carnaby Street är mycket bra exempel på pärlor. Har du egna tips - så skriv gärna en kommentar. 

2 kommentarer:

 1. var ryanair okej att resa med till london?

  SvaraRadera
 2. Hej Kajsa,
  Trevligt att du skrev en fråga. Tidigare har jag samlat negativa artiklar om Ryanairi bloggen. Så det finns så klart risker då de är väldigt strikta och inte så orienterade på att lösa kundernas problem.

  Att åka till Skavsta tar längre tid med Flygbussen än till Arlanda, men vi tyckte det var rätt ok ändå.

  På Skavsta gick allt utmärkt, boardingen gick smidigt och organiserat. Vi hade dock bara handbagage så vi checkade inte in några stora väskor.

  På vägen hem blev det dock lite kaos, planet var försenat och vi väntade vid utsatt gate. Sedan skickades vi till gaten intill, för att sedan beordras tillbaka till första gaten. Detta skapade ett kaos i köerna och folk blev lite otrevliga mot varandra.

  Och eftersom man inte behöver boka sittplats på planet så kan det bli huller om buller. Vi såg att folk försökte övertala varandra att byta platser, så större grupper ska kunna sitta ihop mm.

  Det finns möjlighet att boka sittplats samt att betala extra för sk Prioriterad ombordstigning, vilket kostar £5/€5 per person.

  Så för att slippa krångel, kanske ska man lägga den extra slanten och betala för en bestämd sittplats och ha möjligheten att gå ombord före den stora massan.

  Så för att svara på din fråga - ja det var "OK". Men reser jag med dem igen, så ska jag köpa Prioriterad ombordstigning.

  Så vad ska du göra i London? Har du varit där förut?

  SvaraRadera

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...