*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

onsdag 17 april 2013

Sponsrad video - Vandra i Norge

Ni som följer min blogg vet att jag är intresserad av vandring, och har vandrat utomlands i Skottland, Italien samt Spanien. Men även om jag aldrig varit i Norge, så har jag skrivit om deras friluftsliv vid några tillfällen. 

Norge - vår rika lillebror i väster. Ett land som består av luktande fisk, olja, lusekoftor, dyr mat och regn? Nä - så är det så klart inte. Även om min egen erfarenhet av Norge är begränsad, så vet jag att friluftslivet är ordentligt utbyggt och det finns tillgängligt för alla. Oavsett hur erfaren man är av friluftsliv.

Så när jag ser en video som den nedan, ja då "tar budskapet" och suget kommer. För mig är Norge en stark kandidat för en kommande semester; det gäller bara att ha tid och få ihop allt med något sällskap. Fördelarna med Norge är många. Om man vill se fjordlandskap så finns det inte så många platser i världen, och vårt grannland är närmare och enklare att ta sig till än övriga platser. Sedan så är ju språket lätt att förstå, det gör ditt äventyr enklare. Vidare tycker jag att ett resande folk som oss svenskar ska lära mer om de platser vi har oss närmast.

Det vore väldigt intressant om ni läsare delade med er av erfarenheter. Har du besökt Norge och tagit del av friluftslivet? I så fall berätta var du varit och din upplevelse.

2 kommentarer:

  1. Inspirerande bilder. Jag var liten när jag var i Norge senast, men jag minns att maten var hemsk. Jag har för mig att det fanns sämre möjligheter till självhushåll i fjällstugorna i deras fjäll. Kanske kan man hoppas på att STF skriver i sin medlemstidning i kommande nummer om att turista i Norge (eller våra andra grannländer). Något jag har saknat

    SvaraRadera
  2. Håller med; kanske skulle STFs tidning kunna ha en liten artikel om Hosteling International och några boende i Norge som tillhör dem.

    Ni läsare vet förhoppningsvis att är man medlem i STF så får man också rabatt på över 4.000 vandrarhem i hela världen.

    SvaraRadera

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...