*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

onsdag 19 juni 2013

Fruktstund på jobbet

Som friluftsmänniska så försöker jag inte bara njuta av naturen. Jag försöker också njuta av livet genom att må bra. Att ta hand om mig själv. Därför äter jag frukt på jobbet nästan varje dag.

Metoderna är många för att gå ner i vikt och må bra. Jag håller mig till tanken - se till att inte bli för hungrig, för då äter man för mycket senare. Dvs ät regelbundet och försöka hålla ner portionerna, så att det jag stoppar i mig inte överstiger (allt för mycket) det jag förbränner.

Frukterna skärs upp och läggs i min mugg från Primus.
Mitt varma kaffe - ja det dricker jag ur min favoritkopp.
Därför har jag valt att äta två frukter runt kl. 10:00 nästan varje dag på jobbet. Jag väljer att skära dem i bitar och lägger dem i en mugg från Primus, och så äter jag allt med en gaffel. På detta sätt får jag i mig upp mot 10 frukter i veckan, samt håller en jämnare nivå på blodsockret under dagen.

Nu när jag har matlåda på jobbet så blir lunchen rätt sent, runt 12:30. Så då behövs verkligen frukten vid 10-tiden. Matlådan har mindre portion och är betydligt billigare än de 80kr som restaurangen tar betalt. Vidare så har jag full kontroll över vad jag äter, så jag kan dra ner eller ta bort sådant man inte ska äta så mycket av.

Så jag kan rekommendera - ta en fruktstund på jobbet. Det är en enkel väg till ett bättre liv. Och vill du göra det enklare att äta - skär upp frukten i bitar. Och varför inte ta en liten kopp het mocka att dricka?! Att ta lite starkt kaffe till den söta frukten blir rätt lyckat tycker jag.

2 kommentarer:

 1. Frukt är bra även grönsaker är sådant man bör äta mer av. Själv får jag påminna mig själv dessvärre. Har märkt att de dagar jag äter frukt är jag sällan hungrig mellan måltiderna o dessutom blir portionerna mindre. Frukt vid fjällvandring skulle man testa mer, vad jag då tänker på är torkad frukt för att hålla ned vikten. Dessvärre är de flesta fruktblandningar tillsatta med socker....


  Ska du fjällvandra i sommar"
  Själv ska jag upp till Jätmtland på en kurs i Fältgeologi, ska bli intressant. Ska stanna kvar några dagar o fiska också. Detta ser jag verkligen fram emot. Vi hörs...

  SvaraRadera
 2. Tjena Peter,
  Bra att jag får lite medhåll - läsarna kanske tycker att jag ger intrycket att jag anser mig bättre än andra. Men så är ju inte fallet - alla kan vara bra. Och alla kan börja redan i dag.

  Håller med dig, frukten under dagen förhindrar att man blir så där extra hungrig att man tar både en extra portion och brödskivor till lunch. Det hände ibland tidigare att jag kunde äta stora luncher för att dämpa en för stor hunger.

  Frukt vid vandring är helt rätt känns det som; själv brukar jag ha en liten mängd torkad aprikos och russin som energikick.

  Någon fjällvandring blir det nog inte; jag hoppas dock att jag kommer iväg till Spanien för att vandra. Men om det inte blir av - ja då kanske det blir något i norra Sverige.

  SvaraRadera

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...