*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

torsdag 27 juni 2013

Fritidsresor och miljön

Som bloggare inom outdoor, resor, natur och upplevelser så är det lätt att dras med av själva äventyret och glömma bort att man gör ett avtryck vad man än gör. Man flyger, använder varmvatten, sliter på terrängen osv. 

Därför blev jag glad när jag såg att Fritidsresor har ett aktivt miljöarbete, och enligt egen utsago är det första charterflygbolaget i världen som blivit miljösertifierade enligt ISO 14001. Fritidsresor rankas även som bäst i branschen 2013 i Sustainable Brand Indexs oberoende mätning. Det är första året som researrangörer inkluderas.När man är turist, äventyrare, pilgrim eller resenär - kalla det var du vill, så bör man tänka till på vilken effekt man har på sin omgivning. Det kan vara miljön eller kanske hur man påverkar samhället, dina pengar kan påskynda en bra utveckling men också skada människor.

Så tänk till nästa gång du åker ut i världen. Och ska du ta charter, kanske kan Fritidsresor vara ett alternativ? Jämför så klart med de andra företagen i branschen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...