*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

söndag 20 oktober 2013

Halva priset till skärgården, men till vilken nytta?

De ansvariga har nu bestämt att det ska vara reducerat pris för att Waxholmsbolagets turer mellan oktober 2013 och mars 2014. Det låter ju väldigt bra vid en första tanke - men sedan kommer frågan: Till vilken nytta? 

Vi kunde se det på TVs nyheter och läsa i t.ex. DN (2013.10.01) att det nu ska vara halverat pris på enkelresor. Och tanken bakom detta är att förlänga säsongen, att få ut mer besökare under de mörkare månaderna. Ekonomin för de som bor i skärgården behöver stärkas.

Bild från DNs hemsida. Fotograf Hasse Holmberg. 
Och det är en bra tanke. Men sedan har det kommit uppföljning i media. Priset på båten ut i skärgården är upp till 50% billigare, men det finns inget att göra. Man kan åka billigt - men till vilken nytta?

Var lite nyfiken på att nyttja denna rabatt, att bege sig ut i skärgården över en helg och bara njuta av vinden och naturen när den nu bytt skepnad till höst. Men så såg jag ett inslagABC (2013.10.11) att besökare hade svårt att hitta något att göra.

Så skärgården lider av ett moment 22 - allt är stängt för ingen kommer, och ingen kommer för allt är stängt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...