*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

måndag 21 oktober 2013

Långhelg i Paris, dag 4

Den sista dagen i Paris innan det är dags att flyga hem till Sverige. Men det blir på intet sätt en dag med mindre upplevelser - vi ska nämligen besöka Eiffeltornet. 

I dag har vi inte någon möjlighet att dra benen efter oss, vårt flyg med Air France går hem på kvällen så vi måste se till att hinna med att besöka Eiffeltornet i tid. Det är en lite regnig dag med låga moln, vilket kanske minskade köerna. Men trots det fick vi vänta i ca 30 minuter för att komma in till den första hissen.
Hur kan man då beskriva vårt möte med Eiffeltornet? Det är så klart spännande att komma hit och uppleva detta monument, som kändes både enormt och litet - beroende på hur man tittade på det. Regnet gjorde det till en kylig upplevelse, men med rätt utrustning så klarar man det mesta. Vädret hindrade oss inte från att fira i champagne-baren. Lite torrt bubbel tillhör tycker jag.Utsikten var inte den bästa, men vi tillbringade rätt lång tid här. Klicka på bilderna ovan för att förstora dem. Det var rätt roligt att kunna stå och peka ut de platser vi varit på de tidigare dagarna, man får en mer övergripande förståelse av staden när man kan se den från hög höjd.

Efter Eiffeltornet så begav vi oss ut på stan, vi besökte nu ännu en vacker byggnad - Panthéon.

Byggnaden var ursprungligen en kyrka på 1700-talet, men har senare använts som mausoleum för framstående medborgare - bland annat Voltaire.

Men nu var vi plötsligt i tidsnöd när en lång rad problem uppstod. En av våra biljetter i T-banan slutade plötsligt att fungera, som tur släpptes vi igenom.


För nu måste vi skynda till hotellet och hämta väskorna. När vi kom till hotellet stod en stor grupp som skulle hämta ut 11 väskor före oss.

När vi ville få en ny biljett på tågstationen för den som slutat att fungera var kvinnan vi pratade med enormt byråkratisk och hade massor av dumma frågor. Vidare gjorde hon fel och var tvungen att göra om hela proceduren. Hade jag inte sett att hon skrev ut fel sorts biljett hade det hela gått galet, vi hade missat tåget och sedan missat flyget.

Nu var vi stressade och rusade till Air France plats för att checka-in bagage. Och här betalar det av sig att resa med Air France. De var enormt vänliga och professionella, vi togs om hand mycket bra och kom till gaten innan de öppnade den. Så vad är så lärdomen av detta och andra resor jag gjort de senaste två åren?

Flyg med Air France eller KLM, de tar hand om dig på ett sätt som budgetbolagen inte gör.

Samt se till att ha lite extra tid i planerna, om en hel serie av konstiga händelser skulle uppstå. Jag menar - hur ska man kunna förutse att en av tågbiljetterna plötsligt slutar att fungera?  

Det röda vinet på planet var inte fantastiskt, men efter stressen med tågbiljetten så smakade det helt rätt.


Direktlänkar:
[Dag1], [Dag2], [Dag3] & [Dag4]

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...