*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

söndag 20 mars 2011

Researrangörer (Vandring)

Visst kan man planera sin vandring helt själv, men det är faktiskt ganska skönt att få hjälp när det ska ske utomlands. Den oerfarne kan få hjälp på grundläggande nivå, kanske med bokningar av B&B eller en svensktalande guide. Medan den riktigt erfarne med en bra arrangör kan få komma in i Iran eller Tibet. 

Det finns många olika arrangörer och i detta inlägg tänkte jag samla de som dyker upp i mina tankar. Ni läsare är välkomna att skriva vad ni tycker om dem, eller ha egna tips.

(Temaresor: Cypern)

Temaresor - är en del av Fritidsresor, så vi tänker kanske i första hand på Sol & bad här. Deras resor gällande vandringar är oftast i Europa, men även två-tre resor till Asien samt vandringssafari i Kenya noterades när jag tittade in på deras hemsida. Totalt omkring 20 vandringar.

-- << * >> --

(Vandra: Norra England)

Vandra - är en helt ny upptäckt för mig, såg en hänvisning till dem i helgens Dagens Industri. Det är ett litet företag i Stockholm som är i branschen "självguidade vandringsupplevelser". De bokar övernattningar ordnar med bagagetransporter och kontakter mm. Man står själv för ansvaret att ta sig från A till B. Det är Europa, inklusive Sverige som gäller. Totalt omkring 10 vandringar. 

-- << * >> --

(Prima Travel: Skottland)

Prima Travel - en arrangör som jag rest med 2010 (Skottland) och ska åker med nu i sommar. De är inom "självguidade vandringsupplevelser", men har ett stort utbud som också inkluderar guider mm. Stor bredd på svårighetsgraderna. Här finns vandringar, cykelresor, vinvandring, pilgrimsresor mm. De har även "expeditioner" - som är tuffare resor till platser som Kenya, Sydafrika och toppbestigningar i Europa mm. Totalt ca 20 vandringar.

-- << * >> --

(Läs och Res: Etiopien)

Läs och Res - ett företag med riktigt stort utbud av resor av olika slag, inte bara vandringar. Men vad gör det, om man kan vandra i Etiopien, Kina, Tibet och Tanzania mm? Totalt omkring 10 vandringar.

-- << * >> --

(Pathfinder: Atlasbergen, Marocco)

Pathfinder - företaget jag fick kännedom om på årets Vildmarksmässa. Här får jag känslan att det är resor för de som är mer erfarna, eller i alla fall inte måste ha en varm dusch varje morgon. De har både "vandringar" och "toppbestigningar" som aktiviteter. Flera av resmålen är spektakulära, vad sägs om "Base Camp" på Mount Everest, Etiopien mm. Men det finns också vandringar i Österrike och Bulgarien. Totalt omkring 20 resor.

2 kommentarer:

  1. Har du någon erfarenhet av http://aventyrsresor.se? Har kikat lite på deras resor nämnligen. Bra inlägg!

    SvaraRadera
  2. Har inget minne av att jag sett dem tidigare. Deras utbud är helt klart av typen expeditioner, detta är rejäla resor som (vad jag sett) kostar mellan 14.000kr för fyra dagar i Sverige till 80.000kr för tretton dagar i Arktis - per person.

    Man reser inte med dem varje år direkt. Exklusivt, men också mycket spännande. Tack för tipset.

    SvaraRadera

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...