*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

lördag 29 december 2012

Champagne på det nya året?

Äkta Champagne - är det ett måste på det nya året? Eller går det lika bra med Cava och Sekt? Kanske är det dags att ha en kulturell vandring under 2013? 

Förut kallade många allt vitt vin som bubblade Champagne, oavsett var det kom ifrån. Men nu finns det tydliga regler gällande namnet, ska det kallas Champagne måste det också komma från området det franska området Champagne. Vitt vin med bubblor som tillverkats i Tyskland kallas Sekt och om det gjorts i Spanien kallas det Cava.

Så begreppet "äkta" Champagne är lite missvisande, namnet är inte nödvändigtvis ett bevis på bästa resultat utan snarare vart det är tillverkat. Och kanske även hur - jag är ingen expert. Men jag skulle i alla fall kunna bli betydligt mer kunnig, många företag har vinvandringar.

Bild tagen från Prima Travel.

Prima Travel har t.ex. en Vinvandring i Champagne, som är mer av en kulturell upplevelse än en fysisk utmaning. Titta in deras Vinvandringar.

Viva Italia är ett företag med specialisering på just Italien. Här kan man bo på vingård eller bege sig ut på Aktiva mat- & vinresor.

TEMA har också ett antal Mat- & vinvandringar, t.ex. i Piemonte som ligger i nordvästra Italien.

Kanske kan vinvandring komma upp som samtalsämne när ni nu står där på Nyårsafton och diskuterar om det är "äkta" Champagne eller inte ni dricker. Det finns så klart flera företag som erbjuder liknande äventyr och jag vill påminna om att förstora mängder alkohol ger skador på kroppen, dålig hälsa och mycket olycka bland nära och kära. Drick med måtta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...