*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

måndag 10 december 2012

Varning för halka

Vi har nu vinter och det innebär mer kläder och att man kanske halvspringer lite de dagar då det är extra kallt. Men tänk på att det kan vara mycket halt - speciellt vid övergångsställen. 

Nu har det hänt två gånger; två av mina nära väninnor har ramlat när de varit på väg över gatan. Ena gången gick det rätt bra, men i helgen var olyckan framme. Fotfästet bara försvann och plötsligt slog hon huvudet i trottoaren, vi blev alla uppskärrade.

Nu så återfick vår olycksfågel snart fattningen, trots att det var en hård smäll. Vi satt alla och fikade, men huvudvärken tilltog och på kvällen blev det till att åka till sjukhuset. Det visade sig att det inte fanns några allvarliga skador, men under natten var vi oroliga.


På Vårdguiden kan man läsa om halkskydd - och information om olika typer av skador som kan uppstå vid ett fall. Speciellt viktigt är att känna till vad som gäller för hjärnskakning för vuxna och barn.

Så jag kan bara be er att vara extra observanta vid övergångsställen. Här går det mycket folk, snö packas och den kanske blir uppvärmd då och då. Det bildas is.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...