*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

tisdag 23 juli 2013

Flying Blue - KLM & Air France

När det kommer till att trivas med ett koncept eller varumärke så har KLM och Air France kommit lång för mig - så det känns naturligt att vara medlem i deras bonusprogram Flying Blue.

Med Flying Blue tjänar du poäng genom att flyga med Air France och KLM eller någon inom Flying Blue Partners. Du kan också få poäng för att boka hotell, hyra bil eller handla på online. Inom Flying Blue finns det två olika typer av poäng; Level Miles och Award Miles.

Ivory, Silver, Gold och Platinum kort inom Flying Blue.

Level Miles får du när du flyger och de ligger till grund för vilken nivå inom Flying Blue du kvalificeras för - det finns Ivory, Silver, Gold och Platinum. Varje nivå har sina förmåner. Antalet level miles mäts per kalenderår, dvs från januari till december. Det spelar ingen roll när på året du skaffar ditt medlemskap.


Award Miles får du när du bor på hotell, hyr bil, handlar online i vissa butiker. Flying Blue har inte så många kampanjer, så det kan vara svårt att samla poäng. Du kan handla saker på KLM Shop och Air France Shopping. Därtill finns det några andra partners (web-butiker). Kom ihåg att award miles kommer inte att höja din nivå av medlemskap.

För en svensk är det svårt att få ett Bank- & Kreditkort kopplat till Flying Blue. 

Kreditkort för Flying Blue? Det hade varit mycket givande om Flying Blue skulle ha haft ett kreditkort som MasterCard eller American Express kopplat till medlemskapet. Men efter att ha frågat så fick jag reda på att man endast kan få ett MasterCard kopplat till medlemskapet om man har ett bankkonto i Lichtenstein eller Schweiz. Och nyligen såg jag att man kan få ett VISA kopplat till medlemskapet för en bank i Libanon.

Hur kan man då spendera sina poäng? När du tjänar poäng så är det skillnad på level miles (som du får när du flyger) och award miles (som du får när du handlar). När du ska använda poäng så är det ingen skillnad - du har en total summa bestående av level miles + award miles. Med dina poäng kan du bland annat shoppa online, uppgradera din biljettklass eller om du har många poäng boka en hel resa för dina poäng.Hoppas att denna sammanställning har varit givande för dig och att du blir inspirerad att tänka på hur du kan fokusera ditt resande och boende. Kanske kan Flying Blue vara ett medlemskap som ger extra värde till ditt liv. Kommentera gärna och berätta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...