*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

onsdag 31 juli 2013

Magsjuka på Pascha Bay, Alanya

Som ni kanske sett på TV:s nyheter och läst om i tidningarna så har hotellet Pascha Bay i turkiska Alanya drabbats av ett stort utbrott av magsjuka. Av de 38 sjuka barnen var 19 svenska. Kritik förekom i media - men nu vet vi sanningen. 

Svenskarna hade rest till Pascha Bay i turkiska Alanya med Fritidsresor. Detta är ett av de "barnvänligaste" hotellen som benämns BlueVillage och har klassen FFFF enligt företagets bedömning.

Nu kan man läsa en kort artikelDN (2013.07.31), den bakomliggande orsaken var helt enkelt bakterier i barnpoolen. Och inte alls mat som skulle ha blivit dålig, som det bland annat spekulerades om.

Pascha Bay - bild tagen från Fritidsresor.se. 
Någon förälder hade haft sitta sjuka barn i poolen, som spridit smittsam avföring och på sätt smittat ett stort antal andra barn. Detta är kanske något att tänka på - att man har ett eget ansvar. Det känns orättvist att Fritidsresor ska få skit (ursäkta) för något som de inte kan ha full kontroll över själva.

Det är väldigt tråkigt att barn blev sjuka, att familjer fått sin semester förstörd - men det går inte att peka ut arrangören som skyldig.

Det här kan kanske också få föräldrar att påverka sina ungdomar som badar med sina kalsonger under badkläderna. Det må vara ett "mode" men vi har alla läst om de allt högre halterna av bakterier i de allmänna poolerna.

Så till alla - se till att hålla vattnet vi badar i så rent som möjligt.

Edit:
Nu ännu en liten artikel i DN (2013.08.08), mer information.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...