*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

söndag 6 juli 2014

Klippa naglarna på flyget

Har du varit med om något speciellt otrevligt beteende på flyget? Vad är det värsta som du drabbats av? I en undersökning där 3.000 flygvärdinnor tillfrågats så kommer nagelklippning och byte av blöjor i kabinen högt upp på listan. 

I en DN-artikel (2014.07.06) refereras till sajten smarttravel.com som gjort en undersökning bland 3.000 flygvärdinnor om vad som är värst i deras arbetsmiljö. Att folk tar på dem, klipper naglarna eller slänger upp bara fötter på kabinväggen är några saker som nämns i artikeln.

Och jag har själv varit med om flera saker som gjort mig upprörd. På flygplan verkar många helt tappa respekten för andra passagerare samt de som arbetar ombord.

Säten under måltider
Det här med när man kan fälla ner sätet verkar vara något som många har problem med. För många år sedan flög jag till Thailand och de unga (och högljudda) killarna framför oss reagerade inte speciellt bra på att vi bad dem att inte fälla ner sätet då vi just serverades kaffe.

Samma sak hände på min resa till Colombia. Vad jag tror var en kinesisk familj på fyra personer, där så uppförde sig inte pappa respektfullt eller världsvant.


Han fällde ner sitt säte i knät på mig under en måltid och när personalen försökte påtala det för mannen, som knappt kunde någon engelska, så upprepade han bara "Red wine, Red wine".

Att prata högt
När jag reser långt så har jag lärt mig att öronproppar och ögonbindel är bra att ha. Samt att man på långflygningar ska se till att lägga det i stolsfickan och inte låta det ligga i handbagaget ovanför, för när det behövs kan det bli krångligt att få fram det.

På min senaste flygning som gick till Singapore så var det två svenska medelålders män som inte riktigt förstod det här med allmänt utrymme. Kabinen var släkt, de flesta sov medan några få tittade på film. Men dessa två män tvekade inte att slå på ljusen vid deras säten, ställa sig upp i gången och prata rätt högt under 15-20 minuter. Vill man stå och prata när planet går mörklagt, så rekommenderar jag att man gör det längst bak i planet eller vid toaletterna i mitten.

Så det kan vara allt från ungdomar, kinesiska familjer på semester till svenska affärsmän som stör. Eller varför inte nämna de gånger jag varit med om grupper av kvinnor i 45-årsåldern som nu har vuxna barn och beger sig till Spanien eller Grekland i grupp för att ha skoj. De har nog fått i sig en hel del sangria innan planet och kan väsnas.


Det här var några exempel som jag upplevt - vad är dina värsta upplevelser under flygningar?  


1 kommentar:

  1. Jag avskyr att flyga så jag hoppas jag slipper allt som avviker under mina flygningar.

    SvaraRadera

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...