*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

lördag 31 december 2011

Boardingkort i telefonen

Ska man ut och flyga så är det numera så att man kan checka in via datorn hemma, innan man kommer ut till flygplatsen. Tidigare har jag alltid printat ut boarding korten på skrivaren, men nu kan man få dem mailade till sig. 

Nu i mellandagarna reste jag med KLM från Arlanda till Brussel, och dagen innan planet lyfter så fick jag ett mail där jag ombads att checka in. Och när man väl gör det så kan man välja ut hur boarding korten ska nå dig; hämtas ut på flygplatsen, få den skickade till dig via mail så de kan printas ut eller om du ska få ett meddelande med en elektronisk inloggning som ske via mobiltelefonen (SMS).

Mailet från KLM

Om man väljer att få boarding kortet via SMS så skickas man ett sådant här trevligt litet meddelande. Och det är bara att se till att du har din telefon laddad när du står vid säkerhets kontrollen eller Gaten - då scannas din telefon av och det är bara att passera.

På vägen hem så var dock kvinnan som checkade in bagaget så vänligt att ändå printa ut boarding korten, då hon sa att det inte alltid fungerade så bra. Men på min väg ner till Bryssel så fungerade det utmärkt.

Ska man då använda sig av denna teknik? Ja varför inte? Det är bekvämt, så länge tekniken fungerar. Har du got om bläck i skrivaren, ja då kan du ju alltid skriva ut boarding korten om du vill vara på säkra sidan. Vad har du själv för erfarenhet och/eller åsikter om detta?

3 kommentarer:

 1. Jag har använt mobilbiljett när jag har åkt tåg, men då gick jag och oroande mig för att batteriet i telefonen skulle ta slut. Och samma gäller här, vad gör man om man upptäcker på flygplatsen att man glömde att ladda mobilen? Jag hoppas att batteritiden blir bättre allt eftersom smartphones får ett allt bredare användningsområde

  SvaraRadera
 2. Här kan jag inget annat än hålla med. Och speciellt om man hamnar på flygplatsen i Amsterdam. För där sökte jag efter ett eluttag i 30 minuter innan jag hittade ett - på toaletterna!!

  Annars så finns det (upptäckte jag på vägen tillbaka) uttag vid gaternas sittplatser - precis invid de små lamporna med skärmar som är orangea.

  Kanske dags att skaffa sig ett extra batteri som man laddar upp och bär med sig?!

  SvaraRadera
 3. Extra batteri låter som en bra idé. Om jag skulle ha SL-biljett i mobilen eller handla med min smartphone så skulle det vara ett måste. Och det kanske inte dröjer så länge

  SvaraRadera

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...