*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

söndag 4 december 2011

Julklappar för vandrare

Det är söndagen den 2:a Advent och Julafton är bara 20 dagar bort. Och det trots att vi här i de södra delarna av landet inte sett en ända flinga snö. Men det kan vara dags att börja tänka på julklapparna. 

Då Julafton nu närmar sig så kommer jag här med tre tips. Det är julklappar som är bra i pris och mycket användbara för oss vandrare. Allt är så klart sådant jag själv väldigt gärna skulle vilja ha i ett paket på julafton.


#1: Lättare packning, från A till Ö
En bok av Jörgen Jönsson om hur man väljer sin utrustning för att få ner vikten så mycket som möjligt. Gissar att alla kan få bra råd med denna bok, oavsett om man vandrar kort eller långt.

Detta är något som jag gärna vill lära mer om. Köp boken för på Addnature för 165 kr. (Länk)#2: Visselpipa för nödsituationer
För den vanlige "frilufsaren" så är det ofta relativt nära till omgivningen, men "relativt" kan ju vara väldigt långt om man drabbats av en skada i ryggen eller benen. Därför är det alltid bra att bära med sig en visselpipa för nödsituationer.

En visselpipa kan rädda liv, köp på Addnature för 59 kr. (Länk)


#3: Pannlampa
Ibland blir det mörkt, och då tar man fram sin ficklampa. Men när du behöver använda dina händer, ja då får du problem. Själv behövde jag senast en pannlampa vid disken i en fjällstuga.

Detta är en riktigt billig pannlampa, men som absolut är värd pengarna. Köp den på Addnature för 149 kr. (Länk) Har du lite mer pengar, gå då in på Naturkompaniet och hitta en bra lampa för 299 kr. (Länk)

Och detta var tre tips på julklappar till vandraren. Det finns så mycket mer saker, som också är betydligt dyrare. Har du några egna tips på julklappar så skriv gärna en kommentar.

2 kommentarer:

  1. Den som inte lyckas kommer över minikikaren du lottar ut kan önska sig en. Boken du tipsade om får jag titta närmare på. Jag misstänker att det ofta är ganska dyra saker som rekommenderas

    SvaraRadera
  2. Kan vara sant att det är en del riktigt fina (dvs dyra) saker som rekommenderas. Men jag tror att det även kan vara enkla bastips.

    Och om man inte behöver bära så mycket, ja då kan man ha en mindre och billigare ryggsäck - kanske t.om. utan avlastningsbälte.

    Ska nog köpa boken fram över, om den nu inte hamnar i ett paket under Julen.

    SvaraRadera

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...