*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

lördag 31 december 2011

Flygbussarna (Applikation)

Att vara i rörelse har tidigare medfört att man haft det svårt att kommunicera, men nu har många dock allt mer avancerade mobiler. Och då har man möjlighet att använda sig av applikationer. Nyligen provade jag Flygbussarnas app som gör det möjligt att köpa biljetter mm. 

När man kör igång appen så finns möjligheten att söka sig fram till den närmaste hållplats. En funktion som kan vara bra för dig som är turist i Stockholm eller inte åkt bussarna så ofta. Självklart kan man också se efter vilka resor som erbjuds. Appen laddas ner här på iTunes


Men den huvudsakliga funktionen är så klart att köpa resa. Här väljer du till vilken flygplats du vill åka samt var du nu kliver på. Om du nu står på en flygplats - klicka på de blå Till/Från-knapparna, så ändras riktningen på allt. Så du kan köpa en resa från t.ex Arlanda.

Själva köpet resulterar i att din telefon skickar iväg ett SMS och att det kommer en SMS-biljett tillbaka till din mobiltelefon. Dvs appen fungerar i princip som en mer grafisk version av att du köper en SMS-biljett. Sedan låter du en scanner läsa av ditt SMS när du kliver på bussen.

En mycket viktig fråga är priset
Flygbussarna har två priser; vanligt Pris och Webpris. En enkelbiljett från t.ex. S:t Eriksplan till Arlanda kostar 99kr om du bokar resan från Flygbussarna.se - men om du köper den på annat sätt (automat eller biljettlucka etc) så är det således dyrare.

Tidigare så hade de gjort bort sig; det var nämligen 19kr billigare (enligt kommentarer på App Store) att surfa in på hemsidan via telefonen och köpa biljetten till Webpris än att använda applikationen. Men sedan den 1:a september 2011 så ska nu SMS-pris vara samma pris som Webpris, allt enligt Flygbussarnas hemsida.


Och om man nu bara håller ögonen på att de inte tar ut ett högre pris på appen än andra funktioner så tycker jag att den är mycket bra att använda. Kan rekommendera den.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...