*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

onsdag 4 juli 2012

Gröna Lund, på tre timmar

Var nyligen på Gröna Lund i Stockholm och fick en bra upplevelse. Läs om hur du gör nöjesparken på tre timmar till ett bra pris. 

Allt beror så klart på vad du är ute efter; åka så mycket som möjligt eller ett kvällsnöje mitt i veckan. Vi var sex personer och det viktigaste var nog att faktiskt träffas.

När det gäller inträdet så kan jag säga att Gröna Kortet som kostar 199kr är helt klart värt sitt pris. Går du bara två gånger på en säsong så har du haft fördel av det, och vill du gå fler gånger är det ren besparing. Tänk på att man inte måste åka som en tokig. Om du nu har ett kort som ger fritt inträde, åk dit och spendera lite slantar på en restaurang. Eller bara gå in när du tar en promenad i den delen av stan. Att gå in en gång kostar 99kr.

Var själv medbjuden och vi träffade ett par utanför portarna lite innan 19:00. Vi diskuterade hur vår "åkstrategi" var. De ville åka så mycket som möjligt, så de väntade till efter 19:00 då Åkbanden sänks i pris. I stället för 299kr blir priset 219kr. Vill du åka mycket är detta en bra lösning. För två personer blir det då en kostnad på 636kr för åkande och vanligt inträde.

En annan lösning är att köpa sitt inträde (Gröna Kortet eller endagsbiljett) samt att köpa ett Åkhäfte på 20 biljetter för 340kr. Det var vad jag och mitt sällskap gjorde, dvs vi fick 10 biljetter var att spendera under tre timmar. Vilket i min mening räckte rätt bra, om man väljer rätt attraktioner.

Det var ytterligare två personer i vårt sällskap, de var redan inne på nöjesparken sedan tidigare på dagen och hade då valt lösningen Åkband. Vilket är helt rätt val, om man stannar länge i parken och vill kunna välja fritt bland attraktionerna.

Mer om Gröna Lund. Våra 20 biljetter valde vi att spendera lika, och det gjorde vi på följande attraktioner.

Insane - länk. (3 biljetter)
Vi började med denna snurriga attraktion, 75 sekunder av ren galenskap. Hade kanske inte valt den själv, men nu var jag i en grupp och plötsligt stod vi i kön. Det var bara att hänga på. Om det känns riktigt läskigt; bara andas lugnt och kanske slut ögonen.

Även om jag inte är en stor fantast av våldsamma attraktioner, Insane får högsta betyg - den var brutalt häftig och du utsätts för ca 3,5 i G-kraft. Fast jag skulle nog inte åka den flera gånger samma dag.

Kättingflygaren - länk. (2 biljetter)
Vi valde att njuta av solen ett tag och se på alla spännande saker som händer. Sedan var det dags att få sig en flygtur av det mer klassiska slaget. Detta är en attraktion som ger en härlig flygande känsla ut över Saltsjön och man får en upplevelse. Om du blir lite snurrig i huvudet, blunda inte! Titta mot horisonten, och inte på saker som är nära.

Kättingflygaren en klassiker som får högt betyg - ett val för alla besökare.

Kvasten - länk. (3 biljetter)
Denna var ett önskemål, så vi åkte denna som tredje attraktion. Och 1 minut av svepande svängar var en häftig upplevelse. Här kunde man njuta mer än på Insane, denna tur var också påfrestande men inte alls på samma sätt.

Kvasten var häftig och får högt betyg - en attraktion man kan åka flera gånger under en dag utan att må dåligt.

Vilda Musen - länk. (2 biljetter)
Namnet kanske får er att tro att denna attraktion bara är för barn - så fel ni kan ha. Det som är så brutalt häftigt med denna är de tvära svängarna, intill 90 grader i upp mot 55 km/h skakar om en ordentligt. Vidare så har den Attraktionsfoto, vilket jag inte visste om! Så på stället där den lilla vagnen gör två snabba pucklar tas ett foto.

Vilda Musen får högsta betyg - denna skulle jag gärna åka flera gånger samma dag. Den är underhållande, du utsätts för 3 i G-kraft och du kan få ett fotografi på dig själv och dina vänner.


Vi hade nu förbrukat våra 20 biljetter i häftet, och fått fyra upplevelser ihop med varandra och de fyra andra som vi träffade. Om man tar det lite lugnt mellan åken, äter lite mat och tar tid att prata med varandra så är tre timmar och 10 biljetter per person något som räcker väl.

Har du egna favoriter eller tips om attraktionerna mm på Gröna Lund, så är det bara att lämna en kommentar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...