*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

onsdag 4 juli 2012

Barnens turistbyrå (STF)

STF har skapat en hemsida som heter Barnens Turistbyrå. Här får alla barnfamiljer hjälp att hitta roliga saker att göra i Sverige.

På hemsidan Barnens Turistbyrå kan du dela med dig av favoritställen och tips, samtidigt som du kan hitta massor med roliga saker att göra. Varje vecka belönas det bästa tipset med ett fint pris.

Detta har även uppmärksammats i en artikel i DN (2012.07.02). Jag hoppas verkligen att detta blir en produkt som överlever och utvecklas. Våra barn behöver lära känna den svenska naturen. En generation av okunskap kan leda till en allvarlig försämring av samhället. Vi ska känna oss trygga i naturen, men det är också en fråga om kulturhistoria och folkhälsa.

Och det gäller att använda sig av det utbud som finns, här har STF en stor bredd av aktiviteter och boende som passar barnfamiljen. En artikel i DN (2012.06.25) ger tips på fem aktiviteter i fjällen för familjer. Bara att läsa och inspireras.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...