*** Inspiration för träning, resor och friluftsliv - välkommen till Vandringsman.com *** Bloggen har funnits i 10 år, men ligger nu i dvala. Den kanske uppstår igen. ***

onsdag 18 juli 2012

Varumärket Sverige drar turister

Det är inte bara svenskar som turistar i Sverige. De utländska turisterna spenderar både tid och pengar här, och enligt en ny rapport från FN:s turistorganisation UNWTO spenderade de 98,8 miljoner kronor 2011.

Enligt en artikel i DN (2012.07.17) så fortsätter Sverige att klättra uppåt på listan över länder i världen som har störst intäkter från utländsk turism. Att Sverige går upp från plats 24 till 21 är något som betyder mycket för oss som land, att få ökade intäkter inom turistindustrin skapar arbete.

– Det är fantastiskt att vi ligger så högt, inte per capita utan i faktisk konsumtion, säger Thomas Brühl, vd på Visit Sweden.

Det är alltså så att vi drar in mer pengar på utländska turister än länder som Mexico, Brasilien och Sydafrika - trots att de är mycket större nationer. Varumärket Sverige står sig starkt.

Om du har utländska gäster på besök - vad i Sverige skulle du helst vilja visa dem? Visby innanför murarna när rosorna blommar, Lapporten och fjällvärlden, Västkustens salta vatten, Stockholms skärgård eller Vad?

1 kommentar:

 1. Ofta blir det långa avstånd mellan sevärdheterna i Sverige, vilket är synd. De flesta åker bara till Stockholm. Men bortsett från det så tycker jag det finns många ställen utanför Stockholm som är värda att besöka för turister:
  *Fjällvandring mellan Abisko - Nikkaloukta
  *Forsränning i Dalarna
  *Cykla på Gotland eller Öland
  * Besöka någon gruva (Strossa eller Sala kanske)
  * Några slott, t ex Kalmar eller Gripsholm

  SvaraRadera

Välkommen!! Hoppas du skriver ett inlägg, det skulle motivera mig att fortsätta med min blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...